Party ...στην Σεβίλλη από την Εθνική

Η Εθνική εντυπωσιακή για τρίτο σερί αγώνα νίκησε (και μάλιστα ξανά με διψήφια διαφορά πόντων) άνετα το Πουέρτο Ρίκο και είναι –μαθηματικά στους «16» της διοργάνωσης. Είναι το πρώτο επίτευγμα της ομάδας μόλις στην 3η αγωνιστική καθώς το επόμενο βήμα είναι η πρωτιά στον Β’ όμιλο που θα της δώσει το δικαίωμα να έχει βατό αντίπαλο στα νοκ-άουτ παιχνίδια.

Οι παίκτες του Κατσικάρη εμφανίστηκαν  για μία ακόμα φορά σοβαροί μέσα στο γήπεδο και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους λατινοαμερικάνους. Από την άλλη το Πουέρτο Ρίκο που έπαιζε τη… ζωή του, δεν μπόρεσε να αντισταθεί για περισσότερο από ένα ημίχρονο στην ελληνική ανωτερότητα.

Η τριπλέτα των Καλάθη, Ζήση και Μπουρούση ήταν  «λίρα εκατό»  για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που για τρίτο συνεχόμενο ματς ξεπέρασε τους +80 πόντους.  Αγωνιστικά, το Πουέρτο Ρίκο προηγήθηκε για πρώτη και τελευταία φορά στο 13’ με 27-25 και στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πάτησε το… γκάζι και ξέφυγε με 41-33 στη λήξη του πρώτου μέρους. Το… νερό είχε μπει στο αυλάκι!
 
Οι διεθνείς μας  βρήκαν ρυθμό, έτρεξαν σε ανοικτό γήπεδο και εκτόξευσαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό διατηρώντας τη μάλιστα σε αυτά τα επίπεδα. Στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου της Σεβίλλης έγραφε 52-68 και δεν υπήρχε επιστροφή!

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με την κόρνα της λήξης να βρίσκει νικήτρια την Ελλάδα με 90-79. Πλέον, η ομάδα  θα ξεκουραστεί την Τρίτη (2/9) και θα κυνηγήσει την πρώτη θέση με Κροατία(3/9)  και Αργεντινή (4/9)

Άπιαστος ο Αντετοκούνμπο.

Άνεμος ο Γιάνναρος στον αιφνιδιασμό και οι Πορτορικάνοι δεν τον σταματάνε ούτε με... αντιαθλητικό!

Στα 19 του χρόνια, κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα της Εθνικής και σήμερα έκανε ρεκόρ καριέρας με 15 πόντους!

 
Τα δεκάλεπτα: 19-20, 33-41, 52-68, 79-90.
 
Πουέρτο Ρίκο (Όλμος): Κλεμέντε 6, Μπαρέα 21 (4), Φράνκλιν 1, Ριβέρα 10 (2), Σάντσεζ 1, Χουέρτας 6, Μπάλκμαν 23, Γκαλίντο 5, Σαντιάγκο 6.
 
Ελλάδα (Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 12, Ζήσης 19 (4), Βασιλειάδης 4, Καλάθης 14, Γλυνιαδάκης 1, Παπανικολάου 4, Σλούκας 5 (1), Καϊμακόγλου 9, Αντετοκούνμπο 15, Βουγιούκας 2, Πρίντεζης 5.
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.