Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: «Πολεμικό» κλίμα»

Προπονητές και παίκτες προσπαθούν να μείνουν απερίσπαστοι από τις κόντρες ανάμεσα στους αδερφούς Αγγελόπουλους και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο - Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα οι δύο ομάδες - Κατάμεστο το ΟΑΚΑ.

Ένταση, αλληλοκατηγορίες, καταγγελίες και απειλές είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το κλίμα που επικρατεί λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ που θα κρίνει τον πρωταθλητή της Α1 μπάσκετ για τη φετινή περίοδο (19:45, ΝΕΡΙΤ). 

Για μια ακόμη φορά το αθλητικό πνεύμα πήγε... περίπατο σε μια κόντρα που δεν έχει τελειωμό ανάμεσα στους αδελφούς Αγγελόπουλους και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Μετά από όσα έγιναν στο ΣΕΦ την Κυριακή και τα παράπονα των «ερυθρολεύκων» για τη διαιτησία, οι πρόεδροι του Ολυμπιακού έριξαν... βόμβα καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού για χυδαίες εκφράσεις και απειλές για επεισόδια στην συνεδρίαση της ΚΕΔ που προηγήθηκε του τρίτου τελικού στο ΟΑΚΑ. 

Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση της πράσινης ΚΑΕ στις καταγγελίες, στην οποία ανέφεραν ότι οι ιδιοκτήτες των ερυθρόλευκων δημιουργούν κλίμα εν όψει ΟΑΚΑ και ζήτησαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Φυσικά κεντρικό θέμα είναι η διαιτησία και η Κεντρική Επιτροπή θέλοντας να ηρεμήσει τα πνεύματα υιοθέτησε το σύστημα του τελικού του Κυπέλλου για τους τρεις διαιτητές που θα σφυρίξουν το μεγάλο αγώνα: η κλήρωση θα γίνει μόλις δύο ώρες πριν από την έναρξη του τελικού και θα συμμετέχουν οι πέντε καλύτεροι διαιτητές του πρωταθλήματος. Στην κληρωτίδα από την οποία θα προκύψουν οι τρεις διαιτητές του τελικού θα μπουν τα εξής ονόματα: Αναστόπουλος, Γκόντας, Τανατζής, Φούφης και Χριστοδούλου. 

Εκ των πραγμάτων αυτό καθαυτό το παιχνίδι έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, με τους δύο προπονητές να προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, ρίχνοντας το βάρος στην ψυχολογία των παικτών. Μπαρτζώκας και Αλβέρτης δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και προσπαθούν να μείνουν απερίσπαστοι από το πολεμικό κλίμα που επικρατεί, καταστρώνοντας τα σχέδιά τους για τον υπερ πάντων αγώνα.

Το παιχνίδι όπως ήταν αναμενόμενο θα διεξαχθεί σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, καθώς οι οπαδοί των «πράσινων» εξαφάνισαν σε χρόνο ρεκόρ τα εισιτήρια για το ματς, όπως ενημέρωσε το απόγευμα της Τρίτης η ΚΑΕ με ανακοίνωσή της.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.