«Βατή» αρχή, δύσκολη συνέχεια για την Εθνική!

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ κληρώθηκε στον δεύτερο όμιλο του Μουντομπάσκετ με Αργεντινή, Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Κροατία και Πουέρτο Ρίκο. Αγκάθια σε περίπτωση πρόκρισης πέφτει πάνω στον όμιλο φωτιά!

Σε πρώτη φάση η κλήρωση της Εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας (30 Αυγούστου – 14 Σεπτεμβρίου) είναι σχετικά καλή, αλλά σε δεύτερη η «επίσημη αγαπημένη» διασταυρώνεται με δύσκολο όμιλο.

Η Εθνική ομάδα κληρώθηκε για την πρώτη φάση στον δεύτερο όμιλο με έδρα την Σεβίλλη και με αντιπάλους την ανανεωμένη Αργεντινή του NBAer Λουίς Σκόλα, την Σενεγάλη, που επιστρέφει μετά από 8 χρόνια σε Παγκόσμιο Κύπελλο και στην οποία αγωνίζεται ο Μο Φαγιέ του Πανελευσινιακού, τις Φιλιππίνες, που αγωνίζονται ξανά σε Παγκόσμιο μετά το 1978, έτος, στο οποίο διοργάνωσαν το Παγκόσμιο, την Κροατία και το Πουέρτο Ρίκο των Χουάν Χοσέ Μπαρέα της Μινεσότα και του Κάρλος Αρόγιο. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες του δεύτερου ομίλου, όμως, θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση σε αγώνες νοκ άουτ και ανάλογα με την κατάταξη τους (Α1-Β4, Α2-Β3, Α3-Β2 και Α4-Β1) τις τέσσερις πρώτες του πρώτου, που είναι όμιλος… φωτιά: Ισπανία, Γαλλία, Σερβία, Βραζιλία, Αίγυπτος και Ιράν! Αίγυπτος και Ιράν είναι τα… αουτσάιντερ του ομίλου, συνεπώς η «επίσημη αγαπημένη» εάν προκριθεί θα αντιμετωπίσει λογικά για την είσοδο στα προημιτελικά μια εκ των Ισπανίας, Σερβίας, Γαλλίας και Βραζιλίας.

Στα προημιτελικά πάλι ο αντίπαλος της Εθνικής, εάν προκριθεί, να αναδειχθεί από τις διασταυρώσεις πρώτου και δεύτερου ομίλου. Θεωρητικά η καλύτερη κλήρωση για την Εθνική θα ήταν ο τέταρτος όμιλος στην θέση της Αυστραλίας, που αποκλέιστηκε από την αρχή από τον τρίτο όμιλο λόγω της παρουσίας της Νέας Ζηλανδίας, η οποία εκπροσωπεί επίσης την Ωκεανία. Οι εύκολες ή οι δύσκολες κληρώσεις, ωστόσο, φαίνονται στο γήπεδο και η «επίσημη αγαπημένη» εάν είναι σε καλή κατάσταση στην Ισπανία μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Η κλήρωση του Μουντομπάσκετ

1ος όμιλος Ισπανία, Αίγυπτος, Σερβία, Ιράν, Βραζιλία, Γαλλία (Γρανάδα)

2ος όμιλος: Αργεντινή, Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Κροατία, Πουέρτο Ρίκο, ΕΛΛΑΔΑ (Σεβίλλη)

3ος όμιλος: ΗΠΑ, Φιλανδία, Νέα Ζηλανδία, Ουκρανία, Δομινικανή Δημοκρατία, Τουρκία (Μπιλμπάο)

4ος όμιλος: Λιθουανία, Ανγκόλα, Κορέα, Σλοβενία, Μεξικό, Αυστραλία (Γκραν Κανάρια)

*Από κάθε όμιλο προκρίνονται 4 ομάδες

**Σε περίπτωση πρόκρισης η Εθνική θα διασταυρωθεί με τον Α' όμιλο

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.