Ο Ολυμπιακός κέρδισε 55-45 τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό κι ελπίζει πια να κατακτήσει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Λόγω της αφαίρεσης 2 βαθμών, εξαιτίας των περσινών επεισοδίων στον τρίτο τελικό των πλέϊ οφ, ο Ολυμπιακός απειλήθηκε να βγει εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης του φετινού πρωταθλήματος από το ξεκίνημά του,

ωστόσο πέτυχε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό με 55-45 και να βρεθεί σε απόσταση βολής από τους πράσινους. Πολύ χαμηλό το σκορ από το πρώτο ημίχρονο (29-27), ακόμα χειρότερη η επιθετική αντίδραση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος. Διαφορές 5-9 πόντων παγίωσε ο Ολυμπιακός στην τρίτη και τέταρτη περίοδο, με Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Σλούκα να μοιράζονται το παράσημο της νίκης.

Μέτριο παιχνίδι και από τις δυο ομάδες, με τους "ερυθρόλευκους" λόγω του -2 να χρειάζονταν περισσότερο το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι πρώτοι πέντε του Ολυμπιακού ήταν οι Βαγγέλης Μάντζαρης, Βασίλης Σπανούλης, Στράτος Περπέρογλου, Γιώργος Πρίντεζης και Σέντρικ Σίμονς, ενω για τον Παναθηναϊκο οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Παππάς, Γιόνας Ματσιούλις Τζέιμς Γκιστ και Στεφάν Λάσμε.

Νευρικά και με λάθη ξεκίνησαν οι δυο ομάδες, αφού μετά το τρίποντο του Μάντζαρη στο πρώτο λεπτό, έπρεπε να περάσουν δυο λεπτά για να ξαναμπεί η μπάλα στο καλάθι μετά από προσπάθεια του Λάσμε. Ο Γκαμπονέζος σέντερ άφησε τη θέση στον Μπατίστ που πάτησε ξανά ΣΕΦ για ντέρμπι "αιωνίων" στο (3.13")

Η καλή άμυνα του Παππά πάνω στον Σπανούλη δυσκόλεψε το Πικ εν Ρολ του Ολυμπιακού, που βρήκε λύσεις όμως στα μακρινά σουτ του Μάτζαρη.

Στο 11.10" μπήκε ο Ούκιτς που τελικά πήρε χρόνο συμμετοχής ενώ ο Αργύρης Πεδουλάκης δοκίμασε τέσσερα "πεντάρια" στο πρώτο 11λεπτο, με τους Λάσμε, Μπατίστ, Μαυροκεφαλίδη και Γκιστ να δοκιμάζουν απέναντι στους Σίμονς, Ντάνστον και Μπέγκιτς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο κάνοντας ένα επιμέρους σκορ 8-1 (22-14), ο Δημήτρης Διαμαντίδης όμως μίλησε στο κρίσιμο σημείο. Με πέντε προσωπικούς πόντους (δίποντο στο 16' μετά από επιθετικό ριμπάουντ σε δικό του... άστοχο τρίποντο και σουτ πίσω από τα 6.75 αργότερα), μετέτρεψε το 22-18 σε 22-23.

Από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο, πολύτιμοι πόντοι ήρθαν από τα χέρια του Λοτζέκσι αφού σκόραρε με όλους τους τρόπους (δίποντα σε κίνηση, τρίποντο, βολές) και ξεκολλούσε τον Ολυμπιακό σε στιγμές που το καλάθι του Παναθηναϊκού έμοιαζε πολύ μικρό, μετά το 15'.

Ισοπαλία υπήρξε στο ημίχρονο ανάμεσα στους δυο αντιπάλους σε ασίστ (3), κλεψίματα (3) και λάθη (6), ενώ στα ριμπάουντ ο Παναθηναίκός έχει την υπεροχή με 24-19 (11 επιθετικά).

Ο Πρίντεζης με καλάθια στο 22' και 23' έδωσε, φαινομενικά, το απαραίτητο "γκάζι" για το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου στον Ολυμπιακό. Σε αυτό το σημείο όμως οι ομάδες σταμάτησαν να σκοράρουν για 4 και πλέον λεπτά με τον Ολυμπιακό να αφήνει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία μετά από τεχνική ποινή στον κόουτς του Παναθηναϊκού στο 27'.

Με 8 πόντους όμως από Λοτζέσκι και Σλούκα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε κάποιες ανάσες, με τους Μπράμο και Διαμαντίδη να τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι με δικά τους καλάθια.

Μουδιασμένα ξεκίνησε και κύλησε το τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμους πόντους από Σλούκα, ένα τρίποντο όμως του (γενικά άστοχου με 0/5 εκείνη τη στιγμή) Πέτγουεϊ,  1.20" πριν από το τέλος, έγραψε το  54-45 και ένα λάθος του Διαμαντίδη (45" πριν από το τέλος) ουσιαστικά "κλείδωσαν" τη νίκη στον Πειραιά.

Αρκετό δρόμο δείχνουν έχουν οι ομάδες ακόμα, γεγονός που το μαρτυρούν οι λίγες ασίστ που σημαίνει ελάχιστες συνεργασίες από... playbook αλλά και τα μεγάλα κενά διαστήματα στο σκοράρισμα. Μεγάλη "αποκάλυψη" ο Ματ Λοτζέσκι που συνέχισε τις καλές εμφανίσεις των φιλικών και του Διηπειρωτικού, στην Α1 και μάλιστα στο ντέρμπι των "αιωνίων". 

Άσχημα ποσοστά... αστοχίας και για τις δυο ομάδες, σε όλες τις κατηγορίες.

Δεκάλεπτα: 16-13, 29-27, 44-36, 55-45.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Ντάνστον 3 (6 ρίμπ.), Σπανούλης 2, Περπέρογλου 3 (1τρ. 8 ρίμπ.), Σλούκας 9 (1), Σίμονς 2, Λοτζέσκι 14 (3/3 διπ., 1/1 τρ. 3/3 βολ.), Μπεγκιτς, Μάντζαρης 7 (2τρ. 5 ρίμπ.).

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3 (1), Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 5 (1τρ. 8 ρίμπ.), Ούκιτς 1, Λάσμε 2, Μαυροκεφαλίδης 8 (7 ρίμπ.), Διαμαντίδης 16 (2), Γκιστ, Παππάς 6, Ματσιούλις.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.