Basket: Με μάτι που γυαλίζει...

Στο ηλιόλουστο Κόπερ που μοιάζει με ελληνικό νησί και «βρέχεται» με θάλασσα από παντού, η ελληνική ομάδα είναι πανέτοιμη να μπει στη μάχη του Ευρωμπάσκετ με την Σουηδία να αποτελεί το πρώτο, αλλά όχι μεγάλο εμπόδιο.

Σήμερα Τετάρτη (4/8,18:45, ΟΤΕ-TV, Sentra 103,3 103,3) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα ανοίξει την αυλαία απέναντι στον θεωρητικά ευκολότερο αντίπαλο του ομίλου και η νίκη αποτελεί μονόδρομος, αν θέλουμε να μιλάμε για πρόκριση.

Η Ελλάδα έκανε το απόγευμα την τελευταία της προπόνηση στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση, χωρίς να αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και με τον Αντρέα Τρινκιέρι να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Απαντες, μ' ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο, προφανώς δείγμα του εξαιρετικού κλίματος που επικρατεί στην Εθνική ομάδα, δηλώνουν πανέτοιμοι για την πρόκληση, απαιτώντας από τους δημοσιογράφους και τον κόσμο να... ξεχάσουν προς το παρόν το μετάλλιο, σε μια προσπάθεια να αποσυμφορήσουν το κλίμα.

Γιατί ναι, μπορεί η Ελλάδα να είναι από τα φαβορί για να ανέβει στο βάθρο, ίσως και στο πρώτο σκαλί, αλλά για να φτάσει μέχρι εκεί θα πρέπει πρώτα απ' όλα να περάσει στην δεύτερη φάση και ακόμη περισσότερο να μπει με το... δεξί στο Ευρωμπάσκετ.

Αγωνιστικά, η Σουηδία αποτελεί «ανοιχτό βιβλίο» και ο Τρινκιέρι που... διαβάζει καθημερινά μέχρι τα ξημερώματα, γνωρίζει τι πρέπει να προσέξει προκειμένου να αποφευχθεί η στραβή. Ο Ιταλός αρνήθηκε να πει τι είναι αυτό που θα πει στους παίκτες του, λίγο προτού πατήσουν στο παρκέ, αλλά είναι σαφές πως ο βασικός του στόχος είναι να περιορίσει τους Γερέμπκο και Τέιλορ, τα δύο μεγάλα και μάλλον μοναδικά «όπλα» που διαθέτουν οι Σουηδοί.

Η Εθνική είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει με νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έχει νικήσει ποτέ την Ελλάδα (3-0 νίκες μετράμε), ώστε να σκέφτεται με μεγαλύτερη ηρεμία τα τρία κρίσιμα παιχνίδια με την Ιταλία, την Ρωσία και την Τουρκία, με την οποία πιθανότατα να παιχθεί και η πρώτη θέση στον όμιλο.

Θυμίζουμε, ότι από την πρώτη φάση προκρίνονται οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου, με τις ομάδες να μεταφέρουν τις νίκες - ήττες που σημείωσαν με τους αντιπάλους που προκρίθηκαν.

Σουηδία: Με μία νίκη θα κάνει... πάρτι!

Μπορεί ο Αντρέα Τρινκιέρι να διαφώνησε μ' όσους θεωρούν πως το αυριανό (4/9, 18:45) παιχνίδι δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά η αλήθεια είναι πως αν πάθουμε ζημιά από τους Σουηδούς τότε θα πρέπει να ψάχνουμε... καράβι να φύγουμε.

Μια ομάδα με μηδαμινή παράδοση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με πέντε ήττες σε έξι φιλικά παιχνίδια στη διάρκεια της προετοιμασίας και μεγάλο στόχο την επίτευξη μιας νίκης σε πέντε αγώνες, δεν μπορεί να αποτελεί πρόβλημα για την Ελλάδα.

Η Σουηδία διαθέτει δύο NBAεϊερ, τον Γιόνας Γερέμπκο και τον Αμερικανό με σουηδικό διαβατήριο Τζέφερι Τέιλορ, έναν παίκτη που στα τελευταία πέντε φιλικά είχε κατά μέσο όρο 22 πόντους ανά παιχνίδι! Πρόκειται για μια ομάδα που δεν έχει εμπειρία και ταλέντο, αλλά έχει το κίνητρο της είναι μεγάλο, κάτι που επισήμανε ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου.

Το πρόγραμμα του ομίλου (4/9)

15:30: Τουρκία - Φινλανδία
18:45: Σουηδία - Ελλάδα
22:00: Ρωσία - Ιταλία

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.