79-70 με έναν διαστημικό Παπανικολάου.

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης είναι εδώ! Ο Ολυμπιακός νίκησε 79-70 την Κίμκι, προκρίθηκε για 8η φορά στην ιστορία του στα προημιτελικά και θα αντιμετωπίσει την Εφές με πλεονέκτημα έδρας. 
Ο Ολυμπιακός  θα αντιμετωπίσει την Εφές λοιπόν με πλεονέκτημα έδρας με το πρώτο ματς να είναι την Τετάρτη (10/4) στο ΣΕΦ και το δεύτερο την Παρασκευή 12/4 και πάλι στο φαληρικό στάδιο.

 Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, έκανε κατάθεσης ψυχής στο παρκέ του ΣΕΦ και στο κρισιμότερο ματς του Top-16 της Ευρωλίγκας.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το ήθελε όσο τίποτα το παιχνίδι. Και έχει αποδείξει τον τελευταίο χρόνο πως στα ματς «do or die» τα καταφέρνει περίφημα. Ο Ολυμπιακός νίκησε ακόμη ένα «τελικό» και προκρίθηκε στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας για όγδοη συνεχόμενη χρονιά στην ιστορία του.

MVP: Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε τη δεύτερη καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του. Μετά τη σπουδαία απόδοση του στον περσινό τελικό της Ευρωλίγκας κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο «Παπ» έκανε την καλύτερη του εμφάνιση. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν απλά… καταπληκτικός και σταμάτησε στους 21 πόντους με 6/6 τρίποντα, πολύ καλός ο Σπανούλης με 15 και σπουδαία δουλειά για μία ακόμα φορά από τους Χάινς, Λο αλλά και τον Πάουελ.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Βιτάλι Φριτζόν ήταν σε άλλο γήπεδο. Ο Ρώσος γκαρντ της Κίμκι ήταν κακός στην άμυνα, έκανε πολλά λάθη στην επίθεση και γενικά ήταν αρνητικός για την ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις.

ΚΕΥ POINT: Ο Ολυμπιακός επέβαλε τους κανόνες του από το ξεκίνημα κιόλας του παιχνιδιού και στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ο απόλυτος άρχοντας με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να προηγηθούν 45-30 στο 17’. Αλλά ένα 11-0 των Ρώσων έκανε το σκορ 47-41. Όλα πήγαιναν στραβά για τον Ολυμπιακό, ο Πλάνινιτς έφερε το ματς στα ίσα, αλλά τότε βγήκαν μπροστά Παπανικολάου και Χάινς. Αποτέλεσμα οι Ρώσοι να μείνουν εκτός συνέχειας και ο Ολυμπιακός να συνεχίσει την υπεράσπιση του τίτλου του.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Περίπου 8.000 φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ και στήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του. Στο τέλος του ματς περισσότεροι από 1000 φίλοι των Πειραιωτών έμειναν στις εξέδρες και αποθέωσαν τον Κάιλ Χάινς και τον Κώστα Παπανικολάου.

Δεκάλεπτα: 22-20, 45-38, 60-57, 79-70

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.