Τέσσερις στους δέκα σκέφτονται κάποιον άλλο

Σχεδόν μία στις δύο γυναίκες και τέσσερις στους δέκα άντρες έχουν ερωτικές φαντασιώσεις με άλλα άτομα στη διάρκεια του σεξ, γεγονός που ο ένας στους τρεις θεωρεί σαφή ένδειξη απιστίας, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.

Για τις γυναίκες, τα άλλα άτομα συχνά είναι κάποιος που ξέρουν (κατά κανόνα ένας στενός φίλος ή συνάδελφος στο γραφείο) και ο οποίος συνήθως δεν έχει υπάρξει ερωτικός τους σύντροφος.

Σε κάποιες (λίγες) περιπτώσεις, πάντως, η φαντασίωση αποτελεί... προάγγελο όσων θα ακολουθήσουν, αφού τελικά προχωρούν στη σύναψη ερωτικής σχέσης με το κρυφό αντικείμενο του πόθου τους.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη σε 1.300 άντρες και γυναίκες, έδειξε ότι το 46% των γυναικών και το 42% των ανδρών έχουν ερωτικές φαντασιώσεις με άλλα άτομα στη διάρκεια του σεξ.

Από αυτούς, το 30% των γυναικών και το 25% των ανδρών έχουν κάνει σεξ κάποια στιγμή στη ζωή τους με το πρόσωπο της φαντασίωσής τους.

Για το 26% των γυναικών και το 22% των ανδρών το πρόσωπο αυτό είναι συνάδελφος από τη δουλειά με τον οποίο κάποτε είχαν ερωτική σχέση, ενώ για το 20% των γυναικών και το 11% των ανδρών το πρόσωπο αυτό είναι ο/η προϊστάμενός τους.

Οι φαντασιώσεις, όμως, δεν είναι πάντοτε αθώες, καθώς το 8% των γυναικών που δήλωσαν ότι είχαν ερωτικές φαντασιώσεις για τον προϊστάμενό τους, προχώρησαν τελικά σε ερωτική σχέση μαζί του - ένα ποσοστό το οποίο στους άντρες είναι 2%.

Απ’ όσους, δε, έχουν φαντασιώσεις για προηγούμενη σχέση τους, το 31% των γυναικών και το 23% των ανδρών καταλήγουν εκ νέου στο κρεβάτι με τον/την προηγούμενο σύντροφο, ακόμα κι αν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που χώρισαν.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας ερωτικών βοηθημάτων Lovehoney, έδειξε ακόμα ότι το 70% των γυναικών και το 63% των ανδρών φαντασιώνουν για το πως θα είναι το σεξ με ένα άτομο που τους προσελκύει ερωτικά αλλά ακόμα δεν έχουν σχέση μαζί του.

Όταν τελικά αρχίσει η σχέση, το αληθινό σεξ ικανοποιεί τις φαντασιώσεις στο 62% των γυναικών και στο 68% των ανδρών.

Οι υπόλοιποι, όντας απογοητευμένοι, αναβιώνουν στο μυαλό τους στιγμές παλαιότερων απολαύσεων με προηγούμενους συντρόφους, εν όσω κάνουν σεξ με τον/την νυν σύντροφό τους.

Πόσο συχνά γίνονται όλ’ αυτά; «Μερικές φορές» απάντησαν οι έξι στους δέκα άνδρες και γυναίκες που παραδέχθηκαν ότι έχουν ερωτικές φαντασιώσεις, ενώ «συχνά» απάντησε το 15% των ανδρών και το 14% των γυναικών.

Συνολικά, για το 60% των γυναικών και για το 66% των ανδρών οι ερωτικές φαντασιώσεις για άλλα άτομα δεν σημαίνουν τίποτα, αλλά οι υπόλοιποι πιστεύουν ότι αποτελούν σαφή ένδειξη απιστίας και γι’ αυτό θα ένιωθαν (ή ήδη νιώθουν) τύψεις.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2020 dailyfun.gr all rights reserved.