Καραβίδες με λαχανικά.

Βράζουμε πρώτα τις Καραβίδες σε λίγο αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε από το νερό με τρυπητή κουτάλα.

Υλικά για καραβίδες : Καραβίδες 3τμχ   Αλάτι   Πιπέρι …Ελαιόλαδο  

Υλικά για αυγολέμονο
:

Κρόκοι 4τμχ   Ζωμός   Αλάτι   Πιπέρι  Μαϊντανός  Βούτυρο 
Λεμόνι χυμό   Άνιθο

Υλικά για λαχανικά:  
Άνιθος  Κολοκύθι  Μαϊντανός  Καρότο  Φρέσκο κρεμμύδι  Σέλερυ   Βλήτα

Υλικά για νιόκι:  
Πατάτα 500γρ  Αλεύρι ½ κούπα  Παρμεζάνα 20γρ  Κρόκος 1τμχ  ΑλάτιΠιπέρι  Τσάιβς  

Εκτέλεση

Για τις καραβίδες:
Καθαρίζουμε τις καραβίδες. Σωτάρουμε ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε.

Για τα λαχανικά:
Κόβουμε το κολοκύθι και το καρότο ζουλιέν και τα μπλανσάρουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σέλερυ. Κρατάμε τα φύλλα από τα βλήτα και τα τσιγαρίζουμε.

Για το αυγολέμενο:
Βράζουμε το ζωμό και κάνουμε λιεζόν με τα αυγά. Προσθέτουμε το λεμόνι, το βούτυρο και καρυκεύουμε. Τέλος, τα μυρωδικά.

Για το νιόκι:
Περνάμε τις πατάτες από το μύλο λαχανικών και απλώνουμε σε ένα ταψί να κρυώσει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα και τσάιβς και πλάθουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τον κρόκο και τέλος το αλεύρι.  Ανοίγουμε και κόβουμε το νιόκι.
Βράζουμε σε νερό και κρυώνουμε σε νερό με πάγο.