Βράζουμε πρώτα τις Καραβίδες σε λίγο αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε από το νερό με τρυπητή κουτάλα.
Υλικά για καραβίδες : Καραβίδες 3τμχ Αλάτι Πιπέρι …Ελαιόλαδο
Υλικά για αυγολέμονο:
Κρόκοι 4τμχ Ζωμός Αλάτι Πιπέρι Μαϊντανός Βούτυρο Λεμόνι χυμό Άνιθο
Υλικά για λαχανικά:
Άνιθος Κολοκύθι Μαϊντανός Καρότο Φρέσκο κρεμμύδι Σέλερυ Βλήτα
Υλικά για νιόκι:
Πατάτα 500γρ Αλεύρι ½ κούπα Παρμεζάνα 20γρ Κρόκος 1τμχ ΑλάτιΠιπέρι Τσάιβς
Εκτέλεση
Για τις καραβίδες:
Καθαρίζουμε τις καραβίδες. Σωτάρουμε ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε.
Για τα λαχανικά:
Κόβουμε το κολοκύθι και το καρότο ζουλιέν και τα μπλανσάρουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σέλερυ. Κρατάμε τα φύλλα από τα βλήτα και τα τσιγαρίζουμε.
Για το αυγολέμενο:
Βράζουμε το ζωμό και κάνουμε λιεζόν με τα αυγά. Προσθέτουμε το λεμόνι, το βούτυρο και καρυκεύουμε. Τέλος, τα μυρωδικά.
Για το νιόκι:
Περνάμε τις πατάτες από το μύλο λαχανικών και απλώνουμε σε ένα ταψί να κρυώσει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα και τσάιβς και πλάθουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τον κρόκο και τέλος το αλεύρι. Ανοίγουμε και κόβουμε το νιόκι.
Βράζουμε σε νερό και κρυώνουμε σε νερό με πάγο.