Γαλοπούλα γεμιστή για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Κλέβει την παράσταση στο γιορτινό τραπέζι! Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες και θα έχετε την ωραιότερη γαλοπούλα με τραγανή κρούστα και ζουμερό ψαχνό.

Υλικά

  • 1 γαλοπούλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250-500 γρ. κάστανα
  • 1/2 φλυτζανάκι ρύζι καρολίνα
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 15 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 10 αποξηραμένα βερίκοκα
  • σταφίδες
  •  μαϊντανός

Εκτέλεση 

Σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κιμά και τον σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες,τα κάστανα και το ρύζι. Πλένουμε καλά τη γαλοπούλα και την αλατίζουμε.

Τη γεμίζουμε και κλείνουμε την κοιλιά της με οδοντογλυφίδες και στη συνέχεια δένουμε με σπάγκο τα μπούτια σταυρωτά. Την τοποθετούμε σε ταψί και γύρω γύρω βάζουμε πατάτες.

 Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο αφήνοντας κενό επάνω από τη γαλοπούλα για να κυκλοφορεί αέρας κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε στους 200°C υπολογίζοντας 1 ώρα για κάθε 1 κιλό γαλοπούλας, αλείφοντάς την κάθε τόσο με τα ζουμάκια που βγάζει.

Σερβίρουμε με πατάτες και τα αποξηραμένα φρούτα.

Προσοχή: Ποτέ δεν γεμίζουμε τη γαλοπούλα ή άλλο κρέας παρά μόνο όταν πρόκειται να μπει κατευθείαν στο φούρνο.

Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 120 λεπτά
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.