7 «θεματάκια» με τα τζιν παντελόνια …

Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Για πολλούς, το άγχος αρχίζει όταν ψωνίζουν και για άλλους, μετά από τρία πλυντήρια… Σε κάθε περίπτωση, έχετε αντιμετωπίσει χωρίς αμφιβολία ένα από αυτά τα επτά φαινομενικά άλυτα ζητήματα με τζιν σας. 

Αγάπη-μίσος. Αυτές είναι οι δύο πλευρές κάθε σχέσης. Έτσι είναι και με τα ρούχα μας. Με τα αγαπημένα μας, αλλά και με τα πιο συνηθισμένα στην ντουλάπα μας. Και ενώ τα φοράμε τόσο συχνά, και «γνωριζόμαστε» καλά, πάντα μπορούν να μας ξεγελάσουν. Αυτό συμβαίνει γιατί μόλις τρεις μήνες από τη στιγμή που τα αγοράζετε, έχουν ήδη αλλάξει. Δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια… Μπορείτε μετά βίας να τα αναγνωρίσετε. Αλλά πώς γίνεται να ξεγράψετε απλά μια σχέση που μόλις ξεκίνησε; Μας αρέσει πολύ αυτό το θέμα! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχετε αντιμετωπίσει αυτά τα 7 προβλήματα με τζιν σας – ακόμη και με το πιο αγαπημένο σας ζευγάρι.

1. Δεν σκέφτεστε το σωματότυπό σας

Οι εταιρείες βγάζουν πάντα νέα σχέδια που απευθύνονται σε κάθε γυναίκα. Ή τουλάχιστον έτσι μας τα παρουσιάζουν. Η κοιλιά όμως εξακολουθεί να «πετάγεται» λίγο έξω από το κουμπί, και τα πόδια να είναι κάπως μεγάλα. Μπορεί να καταλήξετε να αναρωτιέστε, «είμαι άραγε η μόνη με αυτό το σώμα;», ή «μόνο σε εμένα δεν ταιριάζει αυτό το παντελόνι;». Μην πέσετε στην παγίδα… Απλά αναζητήστε το στυλ που σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα και μη διστάσετε να αγοράσετε αρκετά τζιν σε παρόμοιο σχέδιο.

2. Δεν έχετε ιδέα τι γράφουν οι ετικέτες

Και εδώ έγκειται το πραγματικό πρόβλημα: μια ετικέτα που είναι δύο μέτρα μήκος γεμίζει με διάφορες στυλιστικές πληροφορίες για να καταλήξει στη μαγική λέξη – «jeans». Ναι, είναι τσεκαρισμένο. Τα περισσότερα από αυτά που αναγράφονται δεν τα καταλαβαίνουμε. Αλλά ανάμεσα σ’ αυτά κρύβονται οι διαφορές και εξηγούνται τα διαφορετικά στυλ. Κάθε ένα παντελόνι σχεδιάστηκε για να είναι το καταλληλότερο για εσάς ανάλογα με αυτό που προσπαθείτε να τονίσετε ή να κρύψετε στο σώμα σας. Μην πανικοβάλλεστε, απλά ρωτήστε τον πωλητή ή την πωλήτρια. Έχουν δει τα πάντα και μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποιο στυλ είναι καλύτερο για σας.

3. Επιμένετε στα χαμηλοκάβαλα

Ίσως να είναι πιο άνετα, αλλά αυτό το στυλ είναι πολύ πιο πιθανό να προκαλέσει τη δυσάρεστη όψη «muffin top», το να πετάγεται δηλαδή η κοιλίτσα και τα ψωμάκια έξω από το παντελόνι. Επίσης είναι πολύ συνηθισμένο να φαίνεται το εσώρουχό σας κάθε φορά που θα χρειαστεί να σκύψετε. Συνέχεια τραβάτε και τραβάτε μέχρι το …λαιμό. Με τόσο τράβηγμα σίγουρα έχετε κόψει κάποια από τις θηλιές ζώνης. Φέτος ακολουθήστε την τάση και αγοράστε στον εαυτό σας ένα ψηλόμεσο τζιν. Θα είστε σε θέση να αποφύγει τη συνεχή παρόρμηση να …τραβάτε πάνω – μια τάση που νικά το σκοπό του χαμηλόμεσου στυλ. Αλλά αν νομίζετε ότι τα ψηλόμεσα τζιν φαίνονται πολύ «κάπως», έχετε πάντα την επιλογή του στυλ που κάθεται ακριβώς στη μέση σας ή δοκιμάστε το φορώντας μια μοντέρνα και ιδιαίτερη ζώνη, ώστε βγαίνοντας έξω να νιώσετε μοναδική!

4. Σχίζεται η εσωτερική ραφή και τα γόνατα

Πάντα. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να το αποφύγετε. Και ακόμα χειρότερα, αν είστε η κοκέτα της παρέας: Αγοράζετε τα ήδη σχισμένα, αλλά καταλήγουν να πιάνονται στην τσάντα σας ή σε καρέκλες και μέχρι το Δεκέμβριο θα έχουν γίνει σορτς…

Όταν βλέπετε ότι έχει αρχίσει να συμβαίνει το «μοιραίο», μπορείτε να τα κόψετε, να τα μετατρέψετε σε σορτς και να χρησιμοποιήσετε το ύφασμα που περισσεύει για να κάνετε σχέδια με μπαλώματα. Άλλη ιδέα, να συνεχίσετε απλά να τα φοράτε με μακριά πουλόβερ!

5. Δε σκεφτήκατε το «ρόλο» του πριν το αγοράσετε

Κάθε παντελόνι πρέπει να έχει μια σαφή αποστολή σ’ αυτή τη ζωή… Θα πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε να «παριστάνει» το άνετο κι ευκολοφόρετο ρούχο για όλη τη μέρα, ή να εκπροσωπεί το στυλ σας στο γραφείο ή να απογειώνει τη θηλυκότητά σας αν φορεθεί πάνω από τις μπότες (σίγουρα έχετε προσπαθήσει κάποτε να φορέσετε τις μπότες σας πάνω από τζιν, αλλά δεν έκλεισαν, ε;). Άρα, σκεφτείτε ακριβώς όπως όταν αγοράζετε παλτό, θα πρέπει να ξέρετε πόσα ρούχα μπορεί στην πραγματικότητα να χωρέσει από κάτω.

6. Επιλέξατε το λάθος μέγεθος

Σύμφωνα με το περιοδικό ELLE, το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε είναι να επιλέξουμε λάθος μέγεθος στα τζιν. Δεν έχει σημασία τι ύψος έχετε, θα είναι πάντα ή πιο κοντό ή πιο μακρύ. Το πρώτο θέμα είναι πιο περίπλοκο, σε αντίθεση με το δεύτερο που μπορεί να λυθεί εύκολα. Αν δεν είναι πολύ, πολύ μακρύ, μπορείτε να γυρίσετε τα μπατζάκια μια-δυο φορές. Αλλά μην το παρακάνετε. Αν τα γυρίσετε πολλές φορές μπορεί να φαίνεται σαν φοράτε βαράκια στον αστράγαλο. Θα σας «κοντένει» και θα δείχνουν παχιές οι γάμπες σας.
Για να επιλέξετε το σωστό μέγεθος, ωστόσο, υπάρχει ένα ουσιαστικό κριτήριο – το υλικό. Λάβετε υπόψη ότι τα skinny τζιν, το πιο μοντέρνο στυλ αυτή τη στιγμή, δεν είναι κατασκευασμένα από 100% βαμβάκι. Περιλαμβάνουν ένα ποσοστό ελαστικού υλικού, για να δώσουν άνεση, αλλά εξακολουθούν να διατηρούν το σχήμα τους. Ιδανικά αναζητήστε ένα τζιν άνετο, όπως τα Jeanetic (γίνονται από 90% βαμβάκι), είναι μαλακά και έχουν φερμουάρ για να προσαρμόζονται ανάλογα.

7. Και, τέλος, κάτι που απλά συμβαίνει. «Παραμορφώνονται» στο πλύσιμο.

Μετά το πλύσιμο μια-δυο φορές, το αγαπημένο σας τζιν δεν είναι πλέον αυτό που ήταν κάποτε. Όταν το αγοράσατε, ήταν σφιχτό γύρω από τα γόνατα. Τώρα το ένα «γόνατο» είναι στην ανατολή και το άλλο στη δύση. Είναι επίσης φαρδύ γύρω από τη μέση και κρεμάει πίσω. Ουφ! Τι άλλο; Μήπως και το στρίφωμα έχει χάσει τη φόρμα του; Τώρα το μόνο που χρειάζεται για να αξιοποιήσετε τη δημιουργική σας πλευρά, αλλά και να μην πετάξετε το αγαπημένο σας τζιν, είναι να το …φτιάξετε! Ράψτε trendy μπαλώματα, κάντε σκισίματα, προσθέστε ή αφαιρέστε κατά βούληση, για να το κάνετε όσο πιο «δικό» σας μπορείτε!