Tα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά τρώμε έξω..

Αν φέτος καταφέρατε να ξεφύγετε ως δια μαγείας από τα οικογενειακά τραπέζια και θέλετε να απολαύσετε ένα υπέροχο δείπνο, χωρίς ετοιμασίες και οχλαγωγία, το Daily Fun συγκέντρωσε για εσάς, τις καλύτερες προτάσεις της πόλης για να απολαύσετε την Παραμονή αλλά και ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, υπέροχες γεύσεις για όλα τα γούστα.

Ξενοδοχειακή πολυτέλεια

Τα Ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία και King George γιορτάζουν τα πρώτα τους Χριστούγεννα παρέα και υιοθετούν ένα πρωτότυπο θέμα, με ασπρόμαυρα στοιχεία που παραπέμπουν στην κλασική σκακιέρα και δίνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη «Βασίλισσα» και τον  «Βασιλιά». Για τα εορταστικά μενού μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στο GΒ Corner, το GB Roof Garden και το Tudor Hall και τις ξεχωριστές προτάσεις τους που θα βρείτε αναλυτικά εδώ http://issuu.com/grandebretagne/docs/festive_brochure.

Πληροφορίες: Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Βασ. Γεωργίου Α’ 1,  Αθήνα, 210 3330814.

Το ξενοδοχείο Hilton και τα εστιατόρια Galaxy και Βυζαντινό ετοίμασαν ξεχωριστά εορταστικά μενού για τις γιορτές, brunch και πρωινό, που μπορείτε να βρείτε αναλυτικά εδώ http://issuu.com/katja.siefke/docs/e-brochure_christmas_2013_eng

Πληροφορίες: Hilton, Βασ. Σοφίας 46, 210 7281000.

Το μενού στο ξενοδοχείο The Margi έχει επιμεληθεί ο chef Παναγιώτης Γιακαλής στο Baku, με ειδικό μενού την Παραμονή Χριστουγέννων με cannelloni avocado με καραβιδοουρά, σούπα κάστανο, άγριο σολομό με πουρέ κουνουπίδι, κόκορα γεμιστό και μους λευκής σοκολάτας (79€/άτομο), brunch ανήμερα τα Χριστούγεννα (59€/άτομο), gourmet δείπνο με τερίνα foie gras με αχλάδι, καπουτσίνο μανιταριών, λαυράκι με ρύζι, μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος και μους κάστανο με σορμπέ αχλάδι (119€/άτομο) ή μπουφέ (99€/άτομο) για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και πρωινό (26€/άτομο) και brunch (59€/άτομο) για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

Πληροφορίες: Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 9670924.

Το ξενοδοχείο Πεντελικόν με τη σειρά του, ετοίμασε κι αυτό μια σειρά από εορταστικά μενού για δείπνο, brunch και γεύμα στο εστιατόριο La Terrasse. Το μενού της Παραμονής Χριστουγέννων περιλαμβάνει Βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με ουρά καραβίδας και αφρό αστακού, Μπάρα λαχανικών με βασιλικό καβούρι, πέρλες αχινού με ντρέσινγκ εσπεριδοειδών και μάνγκο, Σορμπέ lime με βότκα και απόσταγμα ροδιού, Γαλοπούλα αργά ψημένη στη γάστρα με τη παραδοσιακή γέμισή της, γλυκοπατάτα σχάρας, ντοματίνια κονφί και καραμελωμένα κάστανα και Dome λευκής σοκολάτας με κάστανο, γκανάζ σοκολάτας και κουλί από φρούτα του δάσους, Καφέ, Κουραμπιέδες, Μελομακάρονα και  Δίπλες   (80€ /άτομο). Ανήμερα τα Χριστούγεννα θα απολαύσετε μπουφέ με μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, κρύων και ζεστών πιάτων (85€ /άτομο). Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς το μενού περιλαμβάνει Βελουτέ κάστανο με τσιπς από προσούτο και λάδι τρούφας, Φουά γκρα σε μπριός με μαρμελάδα κρεμμυδιού και σαλάτα με μίσχο φασολιού και mache, Πάπια ψητή με μέλι, κυδώνι γλασέ αρωματισμένο με βανίλια Μαδαγασκάρης, ανθούς σπαραγγιών, πατάτες και φραγκοστάφυλο και Μους σαμπάνιας με ρόδι και κουλί εξωτικών φρούτων (90€ /άτομο). Τέλος, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, το La Terrasse θα φιλοξενεί μπουφέ με brunch από τη 1 μέχρι τις 4 μ.μ. (85€ /άτομο).

Πληροφορίες: Δηληγιάννη 66, Ξενοδοχείο Πεντελικόν, Κεφαλάρι, 210-6230650-6

Στο ξενοδοχείο Metropolitan έχουν συνθέσει μια μαγική  γιορτινή ατμόσφαιρα και ετοιμάζουν μενού με ελληνικές και διεθνείς γεύσεις για τις ημέρες των γιορτών. Την Παραμονή των Χριστουγέννων το Avenue bistro & bar θα προσφέρει ένα εορταστικό μενού 5 πιάτων με την υπογραφή του chef Michel Roux (80€/άτομο) και το Trocadero ένα δείπνο με μπουφέ (70€/άτομο). Την ημέρα των Χριστουγέννων θα απολαύσετε brunch στο Trocadero (65€/άτομο), ενώ την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το Avenue bistro & bar θα προτείνει ένα μενού 5 πιάτων με φίνες γεύσεις (90€/άτομο) και το Trocadero έναν πλούσιο πρωτοχρονιάτικο μπουφέ (80€/άτομο). Η πρώτη ημέρα του χρόνου ξεκινά με πρωτοχρονιάτικο πρωινό (32€/άτομο) και brunch (65€/άτομο) στο Trocadero.

Πληροφορίες: Λεωφόρος Συγγρού 385, Παλαιό Φάληρο, 210 9471000.

Το Radisson Blu Park Hotel και το εστιατόριό του St’astra επιμελήθηκαν με τον Executive Chef Christian Robert μοναδικά μενού με θέα στην Ακρόπολη. Για την Παραμονή Χριστουγέννων έχουν ετοιμάσει ένα μενού με Σκακιέρα από τόνο και σολομό μαρινέ, κολοκυθόσουπα με κάρι και καρύδα, ρολά αστακού με εξωτικά φρούτα, σαλάτα με σπανάκι, καρύδια, μήλα, ρόδι και brie πανέ, σορμπέ γιαούρτι, γαλοπούλα και πάπια με baby λαχανικά, σοκολατίνα με πορτοκάλι και κανέλα και mignardises (80€/άτομο). Για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς ετοίμασαν Πατέ φουά γκρα, βελουτέ κάστανο με καπνιστή πανσέτα, πικάντικο μάκι από χτένια και μπλε καβούρι, ανάμικτη σαλάτα με φρούτα εποχής, σορμπέ φράουλα, μοσχαρίσιο φιλέτο με άγρια μανιτάρια και σπαράγγια, σοκολατίνα με μους σαμπάνιας και βασιλόπιτα (120€/άτομο).

Πληροφορίες: Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, Πεδίον του Άρεως, 210 8894500

Το εστιατόριο New Taste του ξενοδοχείου New Hotel έχει ετοιμάσει γιορτινά μενού με εκλεκτές γευστικές επιλογές, με την υπογραφή του chef Steven Frost. Την Παραμονή των Χριστουγέννων θα απολαύσετε Ταρτάρ καραβίδας με τζίντζερ, λάιμ, καρύδα & πράσινο μήλο, Ψητό πιτάκι με sobrasada & τυρί machengo, Sliders από μοσχάρι angus με ροκφόρ & μαρμελάδα από κόκκινα κρεμμύδια, Ψητά χτένια σερβιρισμένα στο κέλυφός τους, με πιπεριές piquillo, Σαλάτα με baby σπανάκι, αποξηραμένα φύγγια, μανταρίνια, κατσικίσιο τυρί & νιφάδες αμυγδάλου, Ριζότο με μανιτάρια, pecorino romano, εστραγκόν & τρυφερή ρόκα ή Γαλοπούλα ψητή με παραδοσιακά συνοδευτικά ή Μοσχαρίσιο φιλέτο τυλιγμένο σε προσούτο San Danielle, ψητά τοματίνια & jus βαλσάμικο ή Παπαρδέλες με κολοκύθα & κόκκινο λάχανο και Ελαφριά μους βανίλιας, με Παντεσπάνι φουντουκιού, Ζελέ από φρούτα του δάσους & Χριστουγεννιάτικες καραμέλες, Café & Mini Croissants, Macaron και Καραμέλες βουτύρου (80€/άτομο). Το μεσημέρι των Χριστουγέννων το μενού περιλαμβάνει μπουφέ (60€/άτομο), ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μενού με Φρέσκια στρείδια σε θρυμματισμένο πάγο, με βινεγκρέτ από shallot & λεμόνι, Πιτάκια ατμού με ψητή πάπια & σάλτσα hoi sin, Φρεσκοψημένη πίτα με μπακαλιάρο brendade, τρούφα & σπαράγγια, Tacos με μοσχαρίσια μάγουλα, Τόνο ταρτάρ με τζίντζερ, μιρίν & σόγια σε τραγανά χωνάκια, Σαλάτα με μαρούλι baby, ψιλοκομμένο μάραθο ρόδι, κρουτόν & σως από γιαούρτι & αντζούγια, Ριζότο με καβούρι & σπαράγγια, με bisque αρωματισμένο με κρόκο Κοζάνης & πορτοκάλι ή Wellington με ελάφι & άγρια μανιτάρια, γλασαρισμένα κρεμμυδάκια & jus κρασιού Πόρτο ή Αστακό Mornay τρούφα, με μανιτάρια girolles & σπανάκι σωτέ ή Ραβιόλι με κολοκύθα & τυρί ricotta με βούτυρο αρωματισμένο με φασκόμηλο & Amaretti Crumble και για το τέλος, New Taste» Mont Blanc και καφέ με Croissants και Petit Four (110€/άτομο).  Ανήμερα την Πρωτοχρονιά ο chef έχει επιμεληθεί πλούσιο μπουφέ (60€/άτομο).

Πληροφορίες: Φιλελλήνων 16, Ξενοδοχείο New Hotel Σύνταγμα, Κέντρο, 210 3273170

Και εκτός ξενοδοχείου…

Τα εστιατόρια μεξικανικής κουζίνας Amigos στη Γλυφάδα και τη Νέα Σμύρνη περιμένουν τους θαμώνες τους την Παραμονή των Χριστουγέννων, με μοναδικές μεξικάνικες γεύσεις από το κανονικό μενού και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς με ένα ειδικό μενού με Guajalote Navidenο (κιμάς γαλοπούλας μαγειρεμένος με κουκουνάρι, σταφίδες και άγριο ρύζι), Χριστουγεννιάτικη πανδαισία λαχανικών, Hacienda skewer (επιλογή από καρέ φιλέτο κοτόπουλου ή χοιρινού, ψημένα στη σχάρα με ροδέλες λαχανικών. Συνοδεύονται με honey mustard sauce και φρέσκο πουρέ πατάτας) και BlackBerry Cheesecake, μαζί με ένα cocktail Espuma de la Granada (29€/άτομο).

Πληροφορίες: Κύπρου 65Α , Γλυφάδα, 210 8983167 / Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, 210 9332220.

Ο Έκτορας Μποτρίνι θα σας καλοδεχτεί στο εστιατόριό του τις Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με μια διαφορετική γαστρονομική πρόταση. Για την Παραμονή Χριστουγέννων ετοίμασε για εσάς Σούπα κάστανο με βούτυρο τρούφας και  κροτσίνι με τόνο, carpaccio ξιφία, με κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα από παλαιά σαλικόρνια και κουρκουμά,  ορτύκι γεμιστό με φουά γκρά και σύκο και μίνι σαλάτα αρωματικών, ριζότο τριαντάφυλλο με καπνιστή γαρίδα, μάγουλο από μοσχαράκι βιολογικής εκτροφής με κρέμα πατάτας, πραλίνα και κροκέτες πατάτας και για το τέλος, σουφλέ πανετόνε (80€/άτομο). Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα δοκιμάσετε Cappuccino θαλασσινών με αφρό πατάτας και εσπεριδοειδή, carpaccio από καπνιστό μοσχαρίσιο κρέας, με σφαίρες από τυρί μετσοβόνε, υφές αχλαδιού και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μάνης γαρίδες κανταΐφι, Pacherri a la Piemontese, κοτόπουλο βιολογικής εκτροφής με αρωματικά βότανα, ψημένο στον πηλό με λεμονόφυλλα, pesto μανιταριών και tosta από συκωτάκια και για το τέλος, ένα εξαιρετικό γλυκό– αναφορά στο κάστανο (80€/άτομο).

Πληροφορίες: Βασιλέως Γεωργίου Β' 24B, Χαλάνδρι, 210 6857323-4.

Η ομάδα του fuga  ετοίμασε για το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δύο γευστικά μενού με πρωτότυπες και εκλεκτές γεύσεις. Το μενού της Παραμονής των Χριστουγέννων περιλαμβάνει Σούπα γλυκιάς κολοκύθας με ricotta bufalla, καβουρδισμένα φιστίκια και μέλι, σπιτικός μαριναρισμένο σολομό με άνηθο και 'mostarda' αχλαδιού Williams, ριζότο με σαφράν, παλαιωμένη παρμεζάνα και ζωμό από μοσχάρι γάλακτος, Κόκορα με Χριστουγεννιάτικη  γέμιση από κάστανα και foie gras, σερβιρισμένο με σπανάκι και πουρέ σελινόριζας και Μους σοκολάτας γάλακτος και ζεστή σοκολάτα bitter αρωματισμένη με κάρδαμο (49€/άτομο). Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς η Fuga ετοίμασε Σούπα γλυκιάς κολοκύθας με ricotta bufalla, καβουρδισμένα φιστίκια και μέλι, Σπιτικό μαριναρισμένο σολομό με άνηθο και 'mostarda' αχλαδιού Williams, Ριζότο με μελιτζάνα, καπνιστό Μετσοβόνε και ζωμό από μοσχάρι γάλακτος,  Χοιρινό καρέ με πουρέ σελινόριζας και γλασαρισμένα κυδώνια σε κόκκινο κρασί και Μους σοκολάτας γάλακτος και ζεστή σοκολάτα bitter αρωματισμένη με κάρδαμο (54€/άτομο).

Πληροφορίες: στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, Κόκκαλη 1, 210 7242979.

Ο ολοκαίνουργιος χώρος της Γλυφάδας, το Route Nationale 7 ετοίμασε για την Παραμονή των Χριστουγέννων ένα μενού με Amuse bouche trio, Σούπα με άγρια μανιτάρια και τραχανά, Σαλάτα με ρόκα, αντίβ, καρύδια, κάστανα και κατσικίσιο τυρί, αργοψημένη γαλοπούλα με λεβάντα ή χοιρινό «χεράκι» με πουρέ γλυκοπατάτας και κορμό γεμιστό με μους μελομακάρονο (55€/άτομο). Για το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς, ετοίμασαν amuse bouche, σούπα με αστακό, αχιβάδες και κρέμα, σαλάτα από σπαράγγια, ψητά στρείδια, αχιβάδες και μύδι, μοσχάρι με τρεις τρόπους και tarte tatin με φρέσκα φρούτα (70€/άτομο).

Πληροφορίες: Λαζαράκη 61 & Πανδώρας 5, Γλυφάδα, 210 8940711.

Το εστιατόριο Όμικρον στη Ν. Ερυθραία ετοιμάζει ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι στις γεύσεις της αληθινής κουζίνας. Ο chef Σάββας Κοντούδης και η ομάδα του ετοίμασαν για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ένα μενού με Βελουτέ από φακές με τρούφα & καραβίδες, Χειμωνιάτικη σαλάτα με φύλλα μουστάρδας, φύλλα παντζαριού, στήθος καπνιστής πάπιας & τραγανό κρουτόν με πέστο φουντουκιού, Κότσι αγριόχοιρου με μανιτάρια, κάστανα, πατάτες ραγού σε σάλτσα μανιταριών και Χριστουγεννιάτικο κορμό με κρέμα κάστανου & σάλτσα ρούμι και Πράσινο τσάι (40€/άτομο), ενώ για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένα μενού με Τερίνα φουά γκρα με σύκο πάνω σε ξινό ψωμί, Καπουτσίνο από σπαράγγια, χτένια & αυγοτάραχο με τραγανά κρουτόν, Χειμωνιάτικο  μπουκέτο σαλάτας με ψητό κατσικίσιο τυρί, μαριναρισμένα μανιτάρια & οξύμελο, Σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι με πατατούλες, ντομάτες κονφί & λαχανάκια Βρυξελλών με σάλτσα porto και Σοκολατένια μους με κρεμέ καρύδι & σάλτσα από κόκκινα φρούτα (58€/άτομο).

Πληροφορίες: Δρόσου 1 & Αίγλης 29, Νέα Ερυθραία, 210 6202475.

Το φιλόξενο ιταλικό εστιατόριο του Ivan Ottaviani Sale e Pepe, ετοίμασε για την Παραμονή των Χριστουγέννων (€45/άτομο)  βελουτέ κολοκύθας με ραγού μανιταριών και άγρια βότανα, Φρέσκια Gnoccheti από πατάτες με ραγού από λαβράκι και μπρόκολο, Πάπια Confit με μικρή σαλάτα εποχής και chips από πατάτες ή Φρέσκο μπακαλιάρο με purée από φινόκιο και ελιές καλαμών και για το τέλος, Παραδοσιακό Panettone γεμιστό με κρέμα μασκαρπόνε με γεύση λιμοντσέλο και sauce σοκολάτας.  Το μενού της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς (€48/άτομο) περιλαμβάνει για αρχή την εξαιρετική Ζεστή σαλάτα από καραβίδες και τρυφερές αγκινάρες με μαντζουράνα, Risotto με κολοκύθα και άγρια μανιτάρια, Φιλέτο γλώσσας λεμονάτης με ζεστή πατατοσαλάτα και σπαράγγια ή Tagliata από Rib-eye Black Angus με πατάτες αρωματισμένες με δενδρολίβανο και Fondant σοκολάτας με σαλάτα από μικρά φρούτα του δάσους.

Πληροφορίες: Αριστίππου 34, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, 210 7234102.

Την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Meat House σας περιμένει στο ζεστό του χώρο με ένα ειδικό μενού. Το μενού της Παραμονής των Χριστουγέννων περιλαμβάνει Φλογέρες με φέτα, λιαστή ντομάτα, μέλι & σουσάμι, Trio garlic mushrooms με porto bello, πλευρώτους, σαμπινιόν, πιπεριές, φρέσκο κρεμμύδι και κάρυ, σαλάτα με Λόλα πράσινη, Γαλλικό μαρούλι, ρόκα, σπανάκι, κρουτόν, προσούτο, grand berry και σως μελιού, Πανσέτα γεμιστή με κάστανα, καπνιστό τυρί και δαμάσκηνα  και Brownies με καυτή σοκολάτα και παγωτό βανίλια (20,90€/άτομο). Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το μενού περιλαμβάνει Πουγκί με γέμιση γαλοπούλας, κουκουνάρι, σταφίδες, φιρίκια, κόλιανδρο και κάστανα, σαλάτα με Iceberg, πράσινη λόλα, ρόκα, ρόδι, μπέικον, κόκκινο φασόλια, φρυγανισμένες τορτίγιες και σως μανιταριού, Κόντρα μοσχαρίσια μπριζόλα με pepper sauce και Cheesecake με βατόμουρα και μύρτιλα (22€/άτομο).

Πληροφορίες: Ελ.Βενιζέλου 57, 171 23 Ν.Σμύρνη,  210 9328638.