7 λάθη που δε θα έπρεπε να κάνεις..

Υπάρχουν,κάποια μκρολαθάκια που κάνεις στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου τα οποία ίσως να μη γνωρίζεις ότι κάνεις.. Διάβασε παρακάτω και δες αν σφάλεις πουθενά..

1. Το πινέλο μετράει..
Αν δεν έχεις το σωστό πινέλο για την κάθε δουλειά τότε μην χρησιμοποιείς όποιο να’ναι. Αν δεν έχεις τα χρήματα να αγοράσεις ένα ολοκληρωμένο σετ πινέλων ξεκίνα από τα δύο βασικά. Ένα πινέλο για να απλώνεις το ρουζ και ένα για να βάζεις το makeup είτε αυτό είναι σε υγρή μορφή είτε σε μορφή πούδρας.

2. Μην το παρακάνεις
Ρουζ, πούδρα, κονσίλερ, ενυδατική κρέμα, makeup.. μην τα χρησιμοποιείς όλα μαζί μόνο και μόνο επειδή τα έχεις. Το δέρμα σου είναι ένας ζωντανός οργανισμός και πρέπει να του δίνεις χώρο να αναπνέει. Προσπάθησε να περιορίσεις τον εαυτό σου σε δύο προϊόντα κάθε φορά και να προσθέτεις και ένα έξτρα όπως είναι το κονσίλερ ή η πούδρα, αν νιώθεις ότι το χρειάζεσαι.

3. Άτσαλη μάσκαρα
Ο λάθος τρόπος που βάζεις τη μάσκαρά σου μπορεί να οδηγήσει σε μαύρες κουκίδες στο πάνω μέρος του ματιού σου. Ένα έξυπνο trick για να βάλεις μάσκαρα χωρίς να λερώσεις το υπόλοιπο μάτι είναι να πάρεις μία κάρτα που δε χρειάζεσαι (μία business card για παράδειγμα) και να τη βάλεις πίσω από τις βλεφαρίδες σου. Έτσι αν τυχόν σου ξεφύγει λίγη μάσκαρα θα βάψεις την κάρτα και όχι το μάτι σου.

4. Χαλάρωσε..
Αν σου αρέσει να βάζεις και να βγάζεις το βουρτσάκι της μάσκαρα από το μπουκαλάκι του συνέχεια για να βάζεις περισσότερο προϊόν στις βλεφαρίδες σου, σταμάτα να το κάνεις. Με τον τρόπο αυτό μπαίνει περισσότερος αέρας μέσα στο μπουκαλάκι και περισσότερα βακτήρια. Επιπλέον δημιουργείς ζημιά στο βουρτσάκι ενώ με τον αέρα που μπαίνει στο μπουκαλάκι στεγνώνει πιο εύκολα η μάσκαρά σου. Βάλε και βγάλε το βουρτσάκι μία φορά.

5. Πέτα τα πριν χαλάσουν..
Μπορεί να το ξέρεις ήδη αυτό αλλά το τηρείς; Πέτα τη μάσκαρά σου κάθε τρεις μήνες διαφορετικά θα στεγνώσει και θα γεμίσει βακτήρια τα οποία δε θέλεις σε καμία περίπτωση να μεταφερθούν στα μάτια σου. Η ενυδατική σου αντέχει για έξι μήνες (εκτός αν γράφει κάτι άλλο το κουτί της). Γενικότερα ο κανόνας των έξι μηνών ισχύει για όλα τα προϊόντα σε υγρή μορφή  ενώ ότι είναι σε μορφή πούδρας μπορεί να κρατήσει για περίπου ένα χρόνο. Πολύ σημαντικό είναι το αντηλιακό το οποίο κρατάει για ένα χρόνο. Μετά τον ένα χρόνο γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό.

6. Πλύσου πρώτα..

Αν έχεις να πας κάπου μετά τη δουλειά και θέλεις να φρεσκάρεις το μακιγιάζ σου καλό είναι να αφαιρέσεις πρώτα αυτό που ήδη φορούσες. Αν βάλεις οτιδήποτε, όπως είναι το eyeliner, το ρουζ ή το makeup, στο πρόσωπό σου στο τέλος της ημέρας και αναρωτιέσαι γιατί δε στρώνει η απάντηση είναι ότι το βάζεις πάνω από όλα αυτά που είχες βάλει το πρωί συν όλη τη βρωμιά που μάζεψε το πρόσωπό σου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχε μαντηλάκια καθαρισμού μαζί σου και κάθάριζε το πρόσωπό σου πριν βάλεις οτιδήποτε καινούργιο πάνω του.

7. Λάθος κονσίλερ..
Μπορεί να σου έχουν πει ότι το κονσίλερ σου πρέπει να είναι πιο ανοιχτό από το makeup σου αλλά αυτό δεν είναι 100% σωστό αν θέλεις να καλύψεις σημάδια και κοκκινίλες αντί να τους δώσεις περισσότερη έμφαση. Μπορεί να είναι καλό το πιο ανοιχτό κονσίλερ αν το χρησιμοποιείς μόνο για τους μαύρους κύκλους αλλά αν το χρησιμοποιείς πιο συχνά για να καλύπτεις ατέλειες της επιδερμίδας σου τότε πρέπει να είναι στην ίδια απόχρωση με το makeup σου.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2020 dailyfun.gr all rights reserved.