Πώς να επιλέξεις το σωστό Κονσίλερ !

Το κονσίλερ, ανάλογα με τη χρήση του, μπορεί να διαδραματίσει δύο ρόλους: του «ρουφιάνου» ή του σούπερ ήρωα. Τα πάντα εξαρτώνται από τη σωστή επιλογή του και τη μετρημένη χρήση του.

Ένα βαρύ στρώμα, αντί να καλύψει το αντιαισθητικό σημάδι, μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του. Αν όμως επιτελεί το σκοπό του με συνέπεια και διακριτικότητα, τότε είναι το ισχυρότερο ίσως όπλο του μακιγιάζ. Kαλύπτει κάθε ατέλεια, σβήνει τους μαύρους κύκλους και τα σημάδια, φωτίζει πτυχές και δημιουργεί τη βάση για την εμφάνιση που σας εκφράζει.

Τα εργαλεία

Τα κονσίλερ είναι συμπυκνωμένη μορφή foundation μεγάλης πυκνότητας και σχεδιασμένα να καλύπτουν μικρές περιοχές δυσχρωμιών. Για να βρείτε έναν αποτελεσματικό τρόπο κάλυψης, ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό.

1.Eπιλέξτε τη σωστή μορφή. Τα κονσίλερ κυκλοφορούν σε πολλές μορφές, από πηκτές κρέμες μέχρι κόμπακτ και στικ. Το πρώτο βήμα είναι να σκεφτείτε τι καλύπτετε πιο συχνά: μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, σπυράκια ή κοκκινίλες.

• Για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους, χρησιμοποιήστε κονσίλερ σε κρεμώδη μορφή. «Το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πιο λεπτό και αρκετά πιο ξηρό σε σχέση με το υπόλοιπο» εξηγεί η δερματολόγος Κατερίνα Βασαλάκη. Για το λόγο αυτόν θα χρειαστείτε κονσίλερ με ενυδατικούς παράγοντες, ώστε να απλωθεί καλά και ομοιόμορφα. Μία λάθος σύνθεση μπορεί να ξηράνει το δέρμα και να τονίσει τις λεπτές γραμμές.

• Για τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα προτιμήστε πιο στερεά κονσίλερ, που βγαίνουν σε μορφή κόμπακτ ή σωληνάριο.

• Για κηλίδες μεγαλύτερης έκτασης ή κοκκινίλες γύρω από τη μύτη χρησιμοποιήστε ρευστά, αραιά στη σύστασή τους κονσίλερ (σε σωληνάρια συνήθως) ή φον ντε τεν. Και τα δύο είναι εύκολο να απλωθούν.

2.Βρείτε την απόχρωση που σας ταιριάζει. Το να διαλέξετε τη σωστή απόχρωση για τον τόνο της επιδερμίδας σας μπορεί να σας μπερδέψει. Γι’ αυτό πριν το αγοράσετε δοκιμάστε το.

• Για τους μαύρους κύκλους προτιμήστε κονσίλερ που είναι έναν τόνο ανοιχτότερο από την επιδερμίδα σας για να φωτίσετε την περιοχή. «Το κονσίλερ είναι καλύτερα να μπαίνει μετά το make-up, για το τέλειο φινίρισμα. Πρέπει να είναι λίγο πιο ανοιχτό από την απόχρωση του make-up. ένα δύο τόνους το πολύ» συμβουλεύει ο Γιάννης Μαρκετάκης, make-up artist της Max Factor.

• Για να καλύψετε τα σπυράκια ή τις κοκκινίλες χρησιμοποιήστε ένα κονσίλερ με απόχρωση πολύ κοντά στο φυσικό σας τόνο (όπως και το φον ντε τεν αν χρησιμοποιήσετε), έτσι ώστε να μη φαίνεται πού σταματάει η γραμμή.

• Για να δοκιμάσετε ένα κονσίλερ, απλώστε το κατά μήκος της γραμμής του πιγουνιού (ποτέ δεν το δοκιμάζουμε στο χέρι, αφού έχει διαφορετικό χρώμα από του προσώπου).

• Για την αγορά του κονσίλερ είναι καλύτερο να απευθυνθείτε στα καταστήματα με καλλυντικά, αφού εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να το δοκιμάσετε. Αν, πάλι, θέλετε να το αγοράσετε από φαρμακείο, διαλέξτε αυτά που περικλείονται σε διάφανη συσκευασία και βάλτε τα δίπλα στο πρόσωπό σας, έτσι ώστε να συγκρίνετε το χρώμα. Eπιλέξτε κάποιο με κίτρινη βάση για να μπορέσει να καλύψει τις μοβ και μπλε φλεβίτσες που θέλετε να εξαφανίσετε. Αποφύγετε προϊόντα που βγαίνουν σε μία μόνο απόχρωση, αφού πιθανότατα δεν θα είναι ο τόνος που ψάχνετε. Eπίσης, αποφύγετε αυτά που έχουν άσπρο ή ροζ χρώμα, γιατί το μόνο που κάνουν είναι να αναδεικνύουν τις ατέλειες και όχι να τις καλύπτουν.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.