Βρείτε το άρωμα που σας ταιριάζει

Kάθε φορά που στεκόμαστε μπροστά από τον πάγκο με τα αρώματα μας πιάνει πανικός. Το πιθανότερο είναι σε κάθε μία να αρέσουν συγκεκριμένες νότες αυτό όμως δεν σημαίνει απόλυτα ότι μας ταιριάζουν.

Ίσως αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο δεν είναι τοποθετημένα ανά τύπο έτσι ώστε να μας διευκολύνει και να μην επιλέγουμε να μυρίσουμε κάποιο ενστικτωδώς ή επειδή μας αρέσει το μπουκάλι.

Ακολουθείστε τον οδηγό επιλογής την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να επιλέξετε άρωμα έχοντας πάντα στο μυαλό σας τον τύπο σας, τις συνήθειες, τους χώρους που κινείστε αλλά και την αίσθηση που θέλετε να αφήνετε:

Δροσερά: Αν σας αρέσει στην καθημερινότητα σας οι δροσερές μυρωδιές, ο τρόπος που μυρίζει το γρασίδι μετά την βροχή και παράλληλα είστε αθλητικός και casual τύπος επιλέξτε άρωμα που περιέχει βασιλικό, γιασεμί, ορχιδέα, γκρέιπφρουτ και περγαμόντο.

Σοφιστικέ: Έχετε εμμονή με τις στιλιστικές σας επιλογές και ακολουθείτε αυστηρά τις τάσεις κάθε σεζόν? Τότε θα πρέπει το άρωμα σας να περιέχει ξυλώδης ή "σκληρές" νότες όπως μαύρη σοκολάτα, μαύρη τρούφα, πατσουλί, musk ή μαύρη ορχιδέα.

Σέξι: Αν είστε εξωστρεφής και προκλητική και αυτό που σας ενδιαφέρει είναι το άρωμα σας να αρέσει κυρίως στον σύντροφο σας τα αρώματα με πικάντικες και δυνατές νότες θα σας εντυπωσιάσουν. Μανόλια, musk, βανίλια και κανέλα πρέπει να συνθέτουν την εσάνς που θα επιλέξετε. Δοκιμάστε

Θηλυκά: Αν είστε ρομαντική και προτιμάτε τις μπαλαρίνες από τα ψηλά τακούνια τότε είστε ο τύπος γυναίκας που το άρωμα σας πρέπει να αναδύει νότες λουλουδιών και φρούτων. Τριαντάφυλλα, πεόνια, γαρδένια ή αρώματα με σύνθεση φυσικών εκχυλισμάτων είναι αυτά που σας ταιριάζουν.

Στο κατάστημα

O πιο απλός τρόπος για να βρούμε το άρωμα που μας ταιριάζει είναι να το δοκιμάσουμε. Όταν δοκιμάζουμε ένα άρωμα πρέπει να αφήνουμε στις νότες του δέκα λεπτά ώστε να εναρμονιστούν με την επιδερμίδα μας. Δεν επιτρέπεται να δοκιμάζουμε περισσότερα από τρία κάθε φορά αφού η όσφρηση μας από ένα και σημείο και μετά δεν λειτουργεί σωστά.

Τα αρώματα είναι πιο δυνατά σε σημεία του σώματος που η κυκλοφορία του αίματος είναι πιο έντονη όπως πίσω από τα αυτιά, στο λαιμό, στο στήθος και στο εσωτερικό των καρπών και πίσω από τα γόνατα.

Τα αρώματα διαρκούν περισσότερο σε λιπαρά ή πολύ καλά ενυδατωμένα δέρματα.

Τα μπουκάλια των αρωμάτων πρέπει να βρίσκονται σε δροσερό μέρος μακριά από τον ήλιο και ιδανικά μέσα στο κουτί τους.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.