8 χρόνια... DailyFun

Ξεκίνησε σαν ένα μεγάλο στοίχημα. Ίσως γιατί ένα site για την καθημερινή σας διασκέδαση  μέσα στην Aρχή της κρίσης, έμοιαζε με ρίσκο. Και όμως, να που σήμερα, 8 χρόνια μετά τo 2009 που εμφανίστηκε στον διαδικτυακό αέρα το Daily Fun, είμαστε ακόμα εδώ!

Προσπαθώ να φέρω στο μυαλό μου την εικόνα από την 20η Σεπτεμβρίου 2009. Ενθουσιασμός, αγωνία, καρδιοχτύπι, ξενύχτια. Και τώρα; Θα αρέσει το DailyFun; Θα καταφέρει να βρει τη θέση του μέσα στο χαοτικό διαδίκτυο και να ξεχωρίσει; Και όλα αυτά μάλιστα, την ίδια στιγμή που η χώρα μπαίνει σε μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες στην ιστορία της...

Η αλήθεια είναι πως εκείνο το πρωινό της 20ης Σεπτεμβρίου, το μυαλό μας απασχολούσε αποκλειστικά και μόνο η άφιξη του DailyFun.
Κανείς μας δεν φανταζόταν πως στην πορεία των 8 αυτών χρόνων, θα συνέβαιναν πολλά.
Μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, περικοπές μισθών και συντάξεων, απεργίες, διαδηλώσεις, απώλειες ανθρώπων…
Τα προηγούμενα χρόνια βλέπετε, μας είχαν δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πώς ακόμη και αν φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού, στο τέλος θα σωθούμε.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Μόλις 8 χρόνια μετά, σε μια Ελλάδα ρημαγμένη από την οικονομική κρίση, με την ανεργία να καλπάζει, τον φασισμό (επιτέλους) να τιμωρείται και τον πολιτισμό να αποτελεί τη μοναδική αχτίδα φωτός στη γκρίζα καθημερινότητά μας, παρακολουθούμε βουβοί τα τεκταινόμενα με την ελπίδα πως κάτι φαίνεται ν’ αλλάζει.

Μην περιμένετε θεαματικές αλλαγές, μεγαλεπήβολα σχέδια και κούφιες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Επικεντρωθείτε στα μικρά, στα ουσιώδη, στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και που ποτέ μέχρι σήμερα δεν προσέχαμε, τυφλωμένοι από τα «μεγάλα», τα λαμπερά, τα κούφια…

Αναζητήστε την αλλαγή στην πρωτοβουλία νέων ανθρώπων να βάψουν την παιδική χαρά της γειτονιάς τους. Σε μια παρέα καλλιτεχνών που μέσα στη γενικότερη μαυρίλα τολμούν να ανεβάσουν μια πειραματική παράσταση. Στο σύλλογο γονέων ενός σχολείου που δημιουργεί με δικά του έξοδα μια μικρή βιβλιοθήκη για τους μαθητές.
Στην προσπάθεια ενός άνεργου νέου να κινητοποιήσει φίλους μέσω των social media προκειμένου να βρει δουλειά… Στις μικρές εκείνες πράξεις, που φέρνουν τελικά τις μεγάλες αλλαγές.

Μέσα σε 8 χρόνια άλλαξαν πολλά…

Φανταστείτε έστω για μια στιγμή να εργάζεστε σε ένα site πολιτιστικό σε μία χώρα που πολλοί πλέον αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Να προσπαθείτε να φωτίσετε έναν δρόμο που μοιάζει διαρκώς να σκοτεινιάζει. Δύσκολη προσπάθεια αλλά σίγουρα όχι ακατόρθωτη χάρη στα σωστά «υλικά».

Η ομάδα των συντακτών μας που ξεκίνησε από λιγοστούς αλλά ιδιαίτερα έμπειρους και χαρισματικούς ανθρώπους, μεγάλωσε. Νέοι συντάκτες με φρέσκιες ιδέες και ανοιχτά μυαλά, μας έδειξαν καινούργιους δρόμους που έπρεπε να ακολουθήσουμε.
Το Βetnumbers.gr  που από την πρώτη στιγμή μας στήριξε απόλυτα, αποδείχθηκε γερό «σκαρί» στην θαλασσοταραχή που τα τελευταία χρόνια ρήμαξε τα ελληνικά media.

Όσο για τους αναγνώστες μας; Από μια απρόσωπη ομάδα ανθρώπων που υποθέταμε πως μας διάβαζε καθημερινά, έχουν γίνει ένα πολυπληθές, ενεργό και απαιτητικό κοινό που «μιλά» καθημερινά μαζί μας. Οι φίλοι μας στο Facebook, οι αναγνώστες μας στο Twitter και οι χιλιάδες παραλήπτες του εβδομαδιαίου newsletter μας, αυξάνονται με ταχύτητα καθημερινά, σχολιάζουν τα κείμενά μας, μας στέλνουν ιδέες και παρατηρήσεις, συμφωνούν με τους συντάκτες μας ή εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους.

Αλλά και εμείς ανταποδίδουμε καθημερινά την προσήλωσή τους. Φρέσκιες ειδήσεις, άρθρα που σχολιάζονται (και αντιγράφονται…) πολύ, αποκλειστικές συνεντεύξεις, ζωντανά ρεπορτάζ αλλά και προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις, διαγωνισμοί και πλούσια δώρα για όσους μας τιμούν καθημερινά με τη διαδικτυακή τους προσήλωση και φιλία.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι καθημερινά εργάζονται για το αποτέλεσμα που φθάνει στην οθόνη σας, το Betnumbers.gr που στηρίζει καθημερινά την προσπάθειά μας, τους εγχώριους καλλιτέχνες που φέτος μας τίμησαν με την παρουσία τους στην ηλεκτρονική μας σελίδα, τους διάσημους σεφ που μας παρουσίασαν τις συνταγές τους, τους συγγραφείς που μοιράστηκαν μαζί μας τις λογοτεχνικές τους ανησυχίες, και για τις συνεντεύξεις που μας παραχώρησαν, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του DailyFun.

Εν κατακλείδι, ας κρατήσουμε όλοι μέσα μας έναν στίχο του Καβάφη που μας κλείνει παιχνιδιάρικα το μάτι αυτές τις μέρες στο μετρό και τα λεωφορεία. Έναν στίχο, που θα μας βοηθήσει να τα βγάλουμε πέρα αυτούς τους δύσκολους καιρούς αντλώντας κουράγιο για όσα ακολουθήσουν και δίνοντας μας αυτό το φιλικό άγγιγμα της επιβράβευσης στην πλάτη που όλοι έχουμε πλέον ανάγκη.

«Και εδώ που έφτασες, λίγο δεν είναι…».

Για τα υπέροχα 8 χρόνια που ταξιδεύουμε μαζί, σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.