Ολυμπιακος Ερυθρός Αστέρας 1-0 Ενισχυμένος για πολλούς λόγους!

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το στόχο του, συνεχίζει στην Ευρώπη, ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει τα… θέματά του. Η αξιολόγηση του ρόστερ και το παράθυρο για μεταγραφές τον Ιανουάριο.

Πάει κι αυτό. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε φάτσα με τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, αλλά δικαιώθηκε στο τέλος και έτσι μπαίνεις την κλήρωση των 32 του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν με όσες δυνάμεις και δυνατότητες είχαν και τελικά τα κατάφεραν με πέναλτι, από ένα λάθος των αντιπάλων τους.

Σε τέτοια ματς, αυτό που μετράει πρώτα απ’ όλα, είναι η επίτευξη του στόχου. Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε. Για τη νίκη έπαιζε και την πήρε πολύ δύσκολα, με 1-0 στο 87’. Μια πρόκριση που ωστόσο άξιζε γιατί σε αυτόν τον όμιλο με Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα, ήταν πιο ανταγωνιστικός από τους Σέρβους. Είναι καλύτερη ομάδα και σίγουρα θα ήταν μεγάλη αποτυχία αν δεν κατάφερνε να τους αποκλείσει…

ΕΚΕΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ

Θα αρχίσω με τον κόσμο. Αυτό που συνέβη στο οπαδικό κίνημα, σίγουρα είναι κάτι ξεχωριστό. Τι να πρωτοθυμηθείς. Έχοντας ζήσει και από κοντά το πρώτο ματς στο Βελιγράδι, οι οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν τα πάντα για να ανταποδώσουν την φιλοξενία. Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα και η πορεία, κάτι… άλλο.

Στο γήπεδο, ύμνος του Ερυθρού Αστέρα να παίζει στα μεγάφωνα, συνθήματα από Έλληνες και Σέρβους. Το μόνο σίγουρο, είναι πως σε αυτή τη… μάχη, αμφότεροι κέρδισαν το εισιτήριο της… πρόκρισης. Αυτά τα δύο ματς πέρασαν στην ιστορία, ανεξάρτητα αν ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει την πρόκριση στους 32 του Europa League.

ΕΧΕΙ ΘΕΜΑΤΑ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ…

Εγώ θα παραμείνω προσγειωμένος. Εννοείται πως η ομάδα υλοποίησε το στόχο που είχε θέσει, όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων. Ωστόσο, κόντεψαν να… σπάσουν καρδιές με την τροπή που πήρε το ματς. Ο Ολυμπιακός σίγουρα δεν έκανε αρκετά πράγματα καλά με τον Ερυθρό Αστέρα. Απέναντί του είχε μια ομάδα που όποτε την πίεζε στην άμυνά της, κέρδιζε εύκολα μπάλες, κατοχές. Έφτασε να έχει 67% κατοχή μπάλας, αλλά…

Ο Μιλόγεβιτς ήταν καλά διαβασμένος με τον Ολυμπιακό. Γνώριζε τα θετικά του στοιχεία, αλλά και τις αδυναμίες. Ο Ολυμπιακός πάλι δεν μπήκε καλά στο ματς, έχασε ένα πρώτο ημίχρονο και αγχώθηκε για τα καλά στο δεύτερο. Έκανε 27 τελικές, αλλά κάποιες από αυτές ήταν σουτ στα… πουλιά. Σίγουρα θα πρέπει να προβληματιστεί ο προπονητής από το γεγονός ότι η ομάδα εγκλωβίζεται. Κοντά στις 30 τελικές είχε κάνει ο Ολυμπιακός και σε εκείνο το ματς με τον ΠΑΟΚ πέρσι, αλλά ήταν… άλλες φάσεις.

Ο Ολυμπιακός επηρεάστηκε πολύ από την απουσία του Βαλμπουενά. Νομίζω πως είναι… άλλη ομάδα χωρίς τον Γάλλο, δεν είναι η δημιουργία, η σίγουρη πάσα που του λείπει. Είναι ακόμη και οι στημένες φάσεις. Τόσα κόρνερ, φάουλ εκτός περιοχής, δεν παίρνεις κάτι. Τα περισσότερα κακά εκτελεσμένα. Έχει… θέματα η ομάδα, αυτό φαίνεται, αλλά δεν σημαίνει πως δεν άξιζε της πρόκρισης.

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Έγραφα και χθες, για το κίνητρο της ομάδας να είναι πιστή στο ραντεβού της. Και τώρα, τις βλέπεις που θα κάνει, με στόχο το παραπάνω βήμα. Η πρόκριση αυτή, είναι σαφέστατα και μια δικαίωση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Την ώρα που στην ομάδα έσκαγε ένα ακόμη βαρίδι από την εποχή Κοσκωτά και 11 εκατ. ευρώ, ο ηγέτης του Ολυμπιακού έβλεπε την ομάδα του να κλείνει ραντεβού Φλεβάρη μήνα στην Ευρώπη, για όγδοη χρονιά στις δέκα παρουσίες του! Δεν είναι εύκολο επίτευγμα, κάθε άλλο. Ειδικά με την κατάσταση που βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για έβδομη φορά θα περάσει στη φάση των 32 του Europa League και ελπίζει κάτι περισσότερο...

"ΟΥΦ" ΜΕ ΓΙΟΥΣΟΥΦ!

Τη λύτρωση στο Καραϊσκάκη, την έφερε ο Γιουσούφ Ελ Αραμπί. "Ουφ» έκανε ο κόσμος, βλέποντας τις χαμένες ευκαιρίες και μετά, την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαροκινού φορ. Έφτασε τα 11 γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Και σίγουρα, έχει επιδόσεις που χρήζουν προσοχής. Η πρώτη;

Έβαλε γκολ σε όλες τις ομάδες του ομίλου! Σκόραρε με την Μπάγερν στο Καραϊσκάκη, με την Τότεναμ στο Λονδίνο και τώρα και με τον Ερυθρό Αστέρα. Τέσσερα ματς έπαιξε βασικός φέτος στην Ευρώπη, σημείωσε πέντε γκολ! Στα τρία παραπάνω, προσθέστε και τα δύο με την Κράσνονταρ στη Ρωσία.

Στα τέσσερα ματς με Μπασακσεχίρ και Πλζεν άλλωστε, ο 32χρονος επιθετικός είχε αγωνιστεί μόλις 11 λεπτά! Θέμα χρόνου είναι να ξεπεράσει τις επιδόσεις του Χασάν, του φορ του Ολυμπιακού πέρσι. Με τον Αιγύπτιο να έχει πετύχει σε όλη τη σεζόν 15 γκολ σε 32 αναμετρήσεις. Και αξίζει να σημειώσουμε πως από τα 21 ματς του Ελ Αραμπί, τα 7 είναι κάτω από 10 λεπτά!!!

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕΡΙΑ

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε, έτσι η λύση ήταν μία. Να παίξει ο Μεριά. Ο Τυνήσιος στόπερ, έχοντας το βάρος από την κάκιστη εικόνα στο Λονδίνο με την Τότεναμ, πήρε φανέλα βασικού. Έπαιξε σε 11 ματς φέτος στην Ευρώπη, ήταν βασικός και αναντικατάστατος σε όλα των ομίλων! 540 λεπτά συμμετοχής, με έξι ενενηντάλεπτα. Μέσα σε αυτά, αρκετά λάθη που τον έφεραν σε δύσκολη θέση.

Τα ξανάκανε. Λάθη που έδωσαν δικαιώματα στους Σέρβους να πάρουν στιγμές προς την εστία του Σα, ανεξάρτητα αν οι περισσότερες φάσεις "έσβησαν" στην εξέλιξή τους. Ο Μεριά, έχει ξεκάθαρα ψυχολογικό θέμα. Όταν φτάνεις να λες του Τσιμίκα "διώξε μακριά" και να του βάζεις… χέρι γιατί σου γύρισε την μπάλα πίσω με πάσα, δεδομένα κάτι δεν έχει πάει καλά. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για το αν θα καταφέρει να σηκώσει κεφάλι. Νομίζω πως περισσότερο νιώθει ξένο… σώμα.

ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ήταν παίκτης που έπρεπε να πάρει πάνω του καταστάσεις. Ο Πορτογάλος, απείλησε. Είχε κλασσικές ευκαιρίες, αλλά και πάλι, τα τελειώματά του δεν ήταν καλά. Αυτό που κάνει ειδικά στη φάση με ντρίμπλα παραπάνω και τελείωμα από κοντά, είναι απίστευτο! Λες και θέλει να βάλει γκολ για να παίζει στα highlights της αγωνιστικής.

Αν ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερνε με το πέναλτι του Ελ Αραμπί, σίγουρα ο Ποντένσε θα ήταν ο μοιραίος της βραδιάς. Είχε ενέργεια, έτρεξε, βοήθησε, αλλά το εύκολο γκολ δεν το έχει. Αν το είχε θα μου πείτε, προφανέστατα και η θέση του δεν θα ήταν στο ρόστερ του Ολυμπιακού…

Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ, Ο ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ

Δεν θα μπορούσα να μη σταθώ σε δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Γκιλιέρμε, έκανε καλό ματς. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ανέβασε πολύ την ομάδα, προσπάθησε να ομαλοποιήσει το παιχνίδι της ομάδας και να παίξει και κάθετα. Βοήθησε πολύ. Ο άλλος, είναι ο Τσιμίκας.

Ένα ακόμη μεγάλο βράδυ από τον αριστερό μπακ των Πειραιωτών που είχε και το δύσκολο μαρκάρισμα του Ματέο Γκαρσία. Τα κατάφερε και σε αυτό, αλλά και επιθετικά. Είναι με διαφορά ο πιο βελτιωμένος παίκτης του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν, σε σύγκριση με την περσινή.

"ΚΑΙΕΙ" Ο ΑΛΛΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Η καλή ψυχολογία επιστρέφει όσο κερδίζεις και ο Ολυμπιακός αφού πέρασε από το Αγρίνιο, "καθάρισε" και τον Ερυθρό Αστέρα. Και τώρα, τον περιμένει ένας άλλος Αστέρας, αυτός της Τρίπολης. Την Κυριακή το ματς δεν θα είναι εύκολο, κάθε άλλο. Έχει πολλές δυσκολίες και η ομάδα καλείται να παρουσιαστεί έτοιμη και αποφασισμένη για το "διπλό", κόντρα σε μια ομάδα που διαχρονικά του βάζει δύσκολα…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Στον Ολυμπιακό απομένουν τρία ματς για το πρωτάθλημα ώστε να κλείσει το 2019. Σε Τρίπολη και Βόλο και ενδιάμεσα με ΑΕΛ στο Καραϊσκάκη. Στόχος τρεις νίκες, για να είναι η ομάδα πρώτη. Το σίγουρο είναι πως άμεσα θα γίνει η αξιολόγηση του ρόστερ. Και θα πρέπει να ξεκαθαριστούν πράγματα, γιατί η ομάδα έτσι όπως είναι, χρήζει ενίσχυσης.

Με τέτοιον Μεριά, η μεταγραφή ενός στόπερ δείχνει επιβεβλημένη. Γιατί δεν ξέρεις και πως θα γυρίσει ο Σισέ. Επίσης, αν δεν επιστρέψει άμεσα ο Χριστοδουλόπουλος, εκτιμώ πως ίσως υπάρξει και προσθήκη εξτρέμ. Θα τα αναλύσουμε και τις επόμενες ημέρες, αλλά είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θέλει ενίσχυση. Υπολογίστε πως έχει ακόμη στα σίγουρα, δεκατρία ματς στο δεύτερο γύρο πρωταθλήματος, δέκα στα πλέι οφ, άλλα δύο στην Ευρώπη τον Φλεβάρη και μαζί και στο Κύπελλο Ελλάδας. 27 ματς, χωρίς να βάλουμε τη συνέχεια σε Ευρώπη και Κύπελλο. Μεγάλη η διαδρομή για το υπάρχον ρόστερ…

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.