F1: Σε πολύ δύσκολη θέση ο Αλόνσο!

Η Ferrari με μια κίνηση ματ δια στόματος Σεμπάστιαν Φέτελ στρίμωξε για τα καλά τον Αλόνσο που είδε σήμερα τις επιλογές του και την διαπραγματευτική του ικανότητα να περιορίζονται δραματικά.

Η ανακοίνωση της Red Bull ότι ο Φέτελ αποχωρεί στο τέλος της χρονιάς από την ομάδα που τον ανέδειξε πρωταθλητή τέσσερις φορές συνοδεύτηκε από δυο σημαντικά στοιχεία. Πρώτον την ανακοίνωση του αντικαταστάτη του, θα είναι ο Κβιάτ, δεύτερον ότι ποτέ δεν εξέτασαν το σενάριο συνεργασίας με τον Αλόνσο.

Ο Ισπανός πρωταθλητής μετά αιφνίδιο χαμό του εμβληματικού προέδρου της Santander, Εμίλιο Μποτίν πριν λίγες βδομάδες έχει χάσει ένα βασικό του υποστηρικτή. Παρότι η τράπεζα έχει συμφωνία με τη Ferrari μέχρι τα τέλη του 2017 μετά τον Μποτίν τα πράγματα είναι λίγο συγκεχυμένα όσον αφορά την πολιτική που θα ακολουθηθεί.
Ταυτόχρονα η επικείμενη αποχώρηση του Λούκα Μοντεζέμολο από το τιμόνι της Ferrari έχει δημιουργήσει μια δυναμική ανατροπών στην Scuderia και η προσέγγιση του αγωνιστικού διευθυντή Μάρκο Ματιάτσι είναι ενδεικτική: «Δεν είμαι εδώ για να κάνω χαρούμενο τον Αλόνσο» δείχνει πως οι σχέσεις του Ισπανού με την Ferrari βρίσκονται στο ναδίρ.

Περισσεύει ένας…
Η Ιταλική ομάδα έχει συμβόλαιο με τους Ράικονεν και Αλόνσο για το 2015, ενώ ταυτόχρονα έρχεται και ο Φέτελ. Δεδομένου ότι Mercedes και Red Bull είναι κλεισμένες για το 2015 η μόνη ανταγωνιστική επιλογή του Αλόνσο αν θέλει ν’ αλλάξει στρατόπεδο είναι η McLaren.
Το ερώτημα αν θα φτιάξουν στο Πάραγκον ανταγωνιστικό μονοθέσιο περνά και από το εργοστάσιο της Honda, οι Ιάπωνες που επιστρέφουν σε αποκλειστική συνεργασία με τη McLaren το 2015 επιθυμούν διακαώς συνεργασία μ’ έναν έμπειρο πιλότο. Ο Αλόνσο πριν ανακοινώσει ο Φέτελ την αποχώρησή του, διαπραγματεύονταν ζητώντας γη και ύδωρ (σ.σ: φημολογείται για 35 εκατομμύρια ευρώ ετησίως).

Στιγμές μετά την ανακοίνωση του Φέτελ πως φεύγει από τη Red Bull ο ισχυρός άντρας της McLaren Ρον Ντένις δήλωσε: «Δεν έχουμε συμβόλαιο με κανέναν οδηγό αυτή τη στιγμή. Δεν είναι αυτή η προτεραιότητά μας. Φυσικά διαπραγματευόμαστε και κάνουμε ότι είναι απαραίτητο. Προτεραιότητά μας είναι να φτιάξουμε μονοθέσιο νικητή». Η McLaren έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει μια option στο συμβόλαιο του Μάγκνουσεν για να τον κρατήσει το 2015 ενώ ο Μπάτον είναι τελείως ελεύθερος.

Το νόημα των λέξεων του Ντένις, η σχέση του οποίου με τον Αλόνσο ήταν εκρηκτική το 2007 όταν συνυπήρξαν στη McLaren είναι: «Αν θέλει να έρθει ο Αλόνσο θα πρέπει να μειώσει κατά πολύ τις απαιτήσεις του».

Μελετημένη ήταν η αντίδραση από τον Αλόνσο:
«Άκουσα σήμερα τα νέα από το Σεμπάστιαν χρειάζεται καινούργιο κίνητρο, ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, εύχομαι το καλύτερο. Για μένα δεν αλλάζει κάτι. Είμαι σε μια μοναδική θέση, μπορώ ν’ αποφασίσω τι θα κάνω, που και αν θα πάω και πότε. Πιθανόν όσα συμβαίνουν σήμερα να είναι αποτέλεσμα των δικών μου ανησυχιών. Έχω ξεκαθαρίσει τι θέλω. Έχω σχέδιο, ξέρω εδώ και μήνες τι θέλω. Έχω τη δυνατότητα της επιλογής και θα κάνω αυτό που είναι καλύτερο για την καριέρα μου αυτή τη στιγμή. Θέλω να ξανακερδίσω και να γίνω πάλι πρωταθλητής αλλά και να είμαι χαρούμενος να έχω ωραία ζωή. Όλα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση αλλά ακόμη δεν έχει συμπληρωθεί 100% η εικόνα. Θα τρέξω με όποια ομάδα θέλω, οι άλλοι θα αλλάξουν θέση».

Είναι αλήθεια πως αν ο Αλόνσο δεν κάνει τίποτε(!) σε δύσκολη θέση θα βρεθεί η Ferrari. Η Ιταλική ομάδα θα αναγκαστεί να του πληρώσει 20 εκ. ευρώ για να καθίσει σπίτι του το 2015. Αν ο Αλόνσο αποφασίσει να φύγει, θα το κάνει χωρίς κόστος ενεργοποιώντας την ρήτρα απόδοσης που υπάρχει στο συμβόλαιό του.

Εκτός… κι αν συμβεί ξανά ότι έγινε  το 2010!
 
Αν ο Ματιάτσι αναγκαστεί να επιλέξει ποιον οδηγό θα στείλει σπίτι του, με πληρωμένο συμβόλαιο πιθανόν να στείλει τον Ράικονεν που και λιγότερα παίρνει και χειρότερα αποδίδει από τον Αλόνσο.Εδώ το θέμα είναι σε τι σημείο έχουν φτάσει οι σχέσεις της Ferrari με τον Αλόνσο! Οι πληροφορίες μας λένε ότι είναι κάκιστες.
 
Σίγουρα θα επανέρθουμε επί του θέματος, προσωπικά, δε θεωρούμε δεδομένη την αποχώρηση του Αλόνσο από τη Ferrari παρότι είναι εξαιρετικά πιθανή. Αν φύγει δεν αποκλείεται να μείνει εκτός το 2015.

Ο Αλόνσο αγωνίζεται σημερα στο Ιαπωνικό GP, εκκινώντας από την 5η θέση. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από τον Alpha στις 14:20 μετά το μεσημέρι.

Οι φήμες των τελευταίων ημερών είχαν τελικά βάση, ο Σεμπάστιαν Φέτελ όπως ανακοινώθηκε από τη Red Bull... αποχωρεί από την ομάδα στο τέλος της χρονιάς. Τη θέση του θα πάρει ο νεαρός ταλαντούχος Ρώσος Δανιήλ Κβιάτ. Ο Φέτελ είπε στην ομάδα πως οδεύει προς τη Ferrari. Απο κει αναμένεται να φύγει ο Αλόνσο για τη McLaren. Όλα αυτά θα συμβούν το 2015.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.