Singapore Grand Prix: RACE: Θρίαμβος Hamilton

Πέντε αγώνες πριν την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος, αλλάζουν τα δεδομένα στη μάχη του τίτλου, με τον Lewis Hamilton να είναι πια "αφεντικό" μετά τη νίκη του στη Σιγκαπούρη και την εγκατάλειψη λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισε με το τιμόνι της Mercedes, o ομόσταβλός του και μέχρι πρότινος πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Nico Rosberg.

Για τον Γερμανό, τα πράγματα στράβωσαν πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας, καθώς υπήρχε πρόβλημα με το τιμόνι του μονοθεσίου του. Οι μηχανικοί της Mercedes άλλαξαν τιμόνι, αλλά τα προβλήματα εξακολουθούσαν να υπάρχουν, με αποτέλεσμα ο Rosberg να μην ξεκινήσει το γύρο σχηματισμού και να αναγκαστεί να πάρει εκκίνηση από το pitlane.

Όσα τιμόνια υπήρχαν στη διάθεση της ομάδας χρησιμοποιήθηκαν, αλλά κανένα δεν δούλεψε σωστά στο μονοθέσιο του Γερμανού που τελικά εγκατέλειψε στον 14ο γύρο και αφού πρώτα μπήκε στα pits για να αλλάξει και πάλι τιμόνι! Αργότερα, ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff είπε πως το πρόβλημα ήταν πιθανότατα στην καλωδίωση στην κολώνα του τιμονιού.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Hamilton δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τον DNF του Rosberg και έφτασε στην έβδομη φετινή του νίκη - 29η της καριέρας του στη Formula 1.

Ο 29χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2008 έδωσε ρεσιτάλ οδήγησης στους δρόμους της Marina Bay και παρότι βρέθηκε πίσω από τον Sebastian Vettel στον 52ο γύρο, λόγω της διαφορετικής στρατηγικής που ακολούθησε η ομάδα του, διατήρησε την ψυχραιμία του και δύο γύρους αργότερα πέρασε και πάλι επικεφαλής εκμεταλλευόμενος τη φθορά του σετ μαλακής γόμας που είχε η Red Bull του Παγκόσμιου Πρωταθλητή από τον 26ο γύρο.

Ίδια στρατηγική ακολούθησε η ομάδα και στην περίπτωση του Daniel Ricciardo, που τερμάτισε τελικά στην 3η θέση. H παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας για 8 γύρους, λόγω της επαφής που είχαν οι Sutil - Perez, με αποτέλεσμα να γεμίσει το οδόστρωμα με θραύσματα από την σπασμένη εμπρός αεροτομή της Force India, άλλαξε τα σχέδια της Ferrari που αποφάσισε να ρισκάρει τραβώντας στα pits τον Fernando Alonso. Ο Ισπανός που είχε βάλει φρέσκο σετ πολύ μαλακής στον 25ο γύρο, άλλαξε σε μαλακή στον 32ο με της SLS εντός πίστας, με την ελπίδα να μπορέσει στο τέλος να επιτεθεί στις Red Bull που θα είχαν πιο φθαρμένα λάστιχα, για μια θέση στο βάθρο. Έμεινε σε επαφή μαζί τους μέχρι το τέλος, ωστόσο δεν είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την τέταρτη θέση.

Πέμπτος τερμάτισε ο Felipe Massa, ενώ έκτος ήταν ο Jean-Eric Vergne που εκμεταλλεύτηκε προβλήματα με τα λάστιχα που αντιμετώπισαν άλλοι πιλότοι. Κερδισμένος και ο Sergio Perez που κατάφερε στο τέλος να σκαρφαλώσει στην έκτη θέση. Ο Kimi Raikkonen ήταν έβδομος, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Nico Hulkenberg και Kevin Magnussen.

O Jenson Button εγκατέλειψε στον 54ο γύρο από πρόβλημα στο τιμόνι της McLaren και ενώ βρισκόταν στην έβδομη θέση, ενώ ο Valtteri Bottas που βρισκόταν στην έκτη θέση, βρέθηκε εκτός δεκάδας, καθώς "έμεινε" από λάστιχα στο τέλος με αποτέλεσμα να τερματίσει 11ος.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε έναν γύρο νωρίτερα από τους προβλεπόμενους 61, λόγω υπέρβασης χρονικού ορίου των δύο ωρών.

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 5 Οκτωβρίου στην πίστα της Suzuka, στην Ιαπωνία.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.