H εξέλιξη της premium: Audi A3.

Το νέο Audi A3, ανοίγει νέους δρόμους στην εξέλιξη της premium μικρομεσαίας κατηγορίας. Το γερμανικό αυτοκίνητο καθορίζει υψηλότερα στάνταρ σε όλους τους τομείς και φιλοδοξεί να επαναλάβει την εμπορική επιτυχία των προκατόχων του.

Η γκάμα της νέας γενιάς περιλαμβάνει δυο αμαξώματα, τρίθυρο και πεντάθυρο( Sportback). Το λανσάρισμα του νέου Audi A3 ξεκίνησε και το επίσημο δίκτυο της Kosmocar δέχεται παραγγελίες. Το τρίθυρο είναι ετοιμοπαράδοτο στις περισσότερες εκδόσεις. Όσον αφορά την πεντάθυρη έκδοση Sportback τα πρώτα αυτοκίνητα θα έρθουν στη χώρα μας στο τέλος Φεβρουαρίου.
Το νέο Audi Α3 βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, με την επωνυμία MQB (Modular Transverse Matrix) και θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μοντέλα του γερμανικού γκρουπ, που φέρουν τον κινητήρα εγκαρσίως. Η νέα αυτή αρχιτεκτονική πλατφόρμα έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά: μειωμένο βάρος, καλύτερη ακαμψία αλλά και αυξημένη ευελιξία. Αποτέλεσμα αυτής της τεχνολογίας είναι το νέο Α3, σε σχέση με τον προκάτοχό του να έχει χαμηλότερο βάρος κατά 80 κιλά βελτιώνοντας σημαντικά την οδηγική του συμπεριφορά και μειώνοντας εξίσου την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.
Σχεδιαστικά το εμπρός μέρος του είναι άκρως επιθετικό, με τα φώτα να δίνουν τον τόνο και την κεντρική μάσκα με τα νεύρα του εμπρός καπό να κερδίζουν την προσοχή. Οι καμπύλες έχουν δώσει τη θέση τους σε πιο έντονες ακμές και γωνίες, ενώ τα χαρακτηριστικά πλευρικά νεύρα προσδίδουν ακόμα πιο έντονα τον δυναμισμό του αυτοκινήτου. Το πίσω μέρος έχει πιο καθαρές γραμμές, ενώ σημαντικό νέο στοιχείο είναι τα διαπλατυσμένα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα ενισχύοντας οπτικά το φάρδος του αυτοκινήτου.
Το εσωτερικό έχει ανανεωθεί. Οι οριζόντιες σχεδιαστικές γραμμές επιτρέπουν στον εσωτερικό χώρο να μεγαλώνει σε πλάτος δίνοντας την εντύπωση στους επιβαίνοντες πως βρίσκονται σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Η ποιότητα των υλικών παραμένει κορυφαία για την κατηγορία, ενώ η κεντρική κονσόλα χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα οδηγοκεντρική αφού έχει μια μικρή κλίση προς τον οδηγό. Είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρομηχανικό χειρόφρενο, ενώ αυτό που εντυπωσιάζει είναι η λεπτή οθόνη του ηχοσυστήματος ΜΜΙ με πάχος μόλις τα 11mm που κοσμεί την κορυφή του ταμπλό και αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού για τις εκδόσεις Ambition. Τεχνολογίες από μεγαλύτερες κατηγορίες έχουν εφαρμοστεί, με σκοπό την ασφάλεια, την καλύτερη δυνατή οδηγική συμπεριφορά ανάλογα με τις απαιτήσεις του οδηγού, την άνεση και την μέγιστη ικανοποίηση του πελάτη, καλύπτοντας του όλο και περισσότερες ανάγκες από την καθημερινότητα. Παράλληλα προσδίδουν στο νέο μοντέλο μοναδικά χαρακτηριστικά πώλησης έναντι του ανταγωνισμού.

Κινητήρες
Στο νέο Audi A3 ο πελάτης βιώνει την φιλοσοφία του Vorsprung durch Technik μέσω της ευρείας γκάμας διαθέσιμων συνδυασμών κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων. Πληθώρα εναλλακτικών προτάσεων οι οποίες προσφέρουν δυναμικές επιδόσεις, και τα χαμηλότερα επίπεδα καταναλώσεων και εκπομπών ρύπων.

1.2 TFSI 105
• Αναβαθμισμένος, οικονομικός και αποδοτικός ο πρώτος κινητήρας της γκάμας.
• Κινητήρας TFSI 105 ίππων που συνδυάζει υπερτροφοδότηση Turbo με την τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού.

1.4 TFSI 122
• 4-κύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας με τεχνολογία TFSI, ισχύος 122 ίππων, συνδυάζει απόδοση και οικονομία με δυναμική συμπεριφορά τεχνολογίας TFSI.
• Mε σύστημα Start-Stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση (recuperation)

1.6 TDI 105
• Ο πρώτος κινητήρας ντίζελ στην γκάμα του νέου Audi A3, που προσφέρει ισχύ 105 ίππων και ροπή άνω των 25 χλγμ. Εντυπωσιακά χαμηλές εκπομπές CO2, μόλις 99 γραμ./ χλμ. και ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (3.8lt).
• Τεχνολογία TDI που συνδυάζει τον άμεσο ψεκασμό καυσίμου με Turbo
• Διαθέσιμος με μπροστινή κίνηση και μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή 7 σχέσεων S tronic.
• Χωρίς τέλη κυκλοφορίας.

Τιμές
Ανακοινώθηκε ότι για πρώτη φορά οι τιμές πώλησης του νέου Αudi A3 στην ελληνική αγορά είναι πιο χαμηλές από τις τιμές πώλησης που ισχύουν στη Γερμανία.
Η βασική έκδοση του τρίθυρου A3 1.2 TFSI κοστίζει 19.540 ευρώ με το όφελος της απόσυρσης, η βασική έκδοση του Α3 1.6 TDI προς 22.070 ευρώ με το όφελος της απόσυρσης.
Οι αντίστοιχες τιμές για το πεντάθυρο Sportback διαμορφώθηκαν στα 20.540 ευρώ και 23.070 ευρώ.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2020 dailyfun.gr all rights reserved.